U novom trileru Vanje Bulića „Teodorin prsten“ nastavljaju se novinarske i istraživačke avanture njegovog junaka Novaka Ivanovića.

Još 1915. godine, razbivši u kosovskom manastiru Banjskoj sarkofag kraljice Teodore, prsten je uzeo, tačnije – ukrao, regent Aleksandar Karađorđević i odneo ga u Beograd… Sto godina kasnije prsten se pojavio na ruci lepe manekenke na reviji upriličenoj u čast modnog magnata iz Milana.

Povezana vest:  Vesna Goldsvorti prva žena laureat književne nagrade „Momo Kapor“

Vanja Bulić kaže da je „Teodorin prsten“ spakovan u 45 minuta jedne nezavršene modne revije na kojoj su, iza kulisa, pronađena tri leša. „Svi ubijeni bili su u neposrednom dodiru sa prstenom kraljice Teodore, majke cara Dušana Silnog. Tako je potvrđena legenda o prstenu vizantijske princeze i potom srpske kraljice, koja kaže da će umreti svako ko njen prsten stavi na ruku! I dok jedni umiru, na istoj modnoj reviji, drugi se guše u neobuzdanim strastima, neostvarenim ljubavima, zavisti, ljubomori… Novinar Novak Ivanović je uoči modne revije krenuo putem kojim je prsten stigao do Beograda: manastir Banjska, Novo Brdo na Kosovu, Dolina jorgovana… Rešavajući tajnu iz prošlosti, uspeva da razotkrije tajnu iz sadašnjosti koja je odnela tri života“, kaže autor romana Vanja Bulić.

Povezana vest:  "Haker, trol, uzbunjivač, špijun: mnoga lica Anonimusa" Gabrijele Kolman u prodaji od 22. maja

Knjigu „Teodorin prsten“ možete pronaći od petka 14. juna u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.