U knjižare stiže autobiografija najčitanije spisateljice u regionu, žene koja se usuđuje da kaže ono što se drugi ne usude i koja ruši sve tabue.

Vedrana Rudan u autobiografiji „Ples oko sunca“, iskreno i bez ulepšavanja, piše: o svom nimalo bezbrižnom detinjstvu, o deci i unucima, o putu koji je prešla od prodavačice sladoleda na rivi do najčitanije spisateljice u regionu. O tome zašto je u socijalizmu bilo nemoguće dobiti otkaz i kako je ona postala prva novinarka kojoj je to uspelo u novom hrvatskom demokratskom režimu.

Konačno, Vedrana Rudan nam pokazuje zašto je u životu najvažnije i najteže bez stida pogledati sebi u oči.

Povezana vest:  Atelje 212 na festivalu u Briselu

U ovoj knjizi se, kaže, ogolila do kraja. „Ovo je knjiga mog života. Napisala sam je za dva i po meseca. Na pisanje knjige nagovorio me je sin. Ideja mi se nije nimalo sviđala. ’Nisam ja Mik Džeger’, rekla sam mu, a on mi je odgovorio: ’Ti jesi hrvatski Mik Džeger.’ Nema veze s mozgom, ali tako je lepo zvučalo. A onda mi je i unuka diskretno rekla kako je veseli što će nakon smrti moći da me gleda na Jutjubu. Shvatila sam da meni najdraži ljudi ne znaju ko sam. Nisam ja ni Džeger, ni ona sa Jutjuba. Ja sam… Plesačica oko Sunca“, rekla nam je autorka povodom izlaska autobiografije.

Povezana vest:  Dugalić i Pingović najavili kabare "Da to su bili dani" u velikoj sali mts Dvorane

Vedrana Rudan je rođena u Opatiji 1949. Njene knjige su prevedene na engleski, mađarski, slovenački, poljski, francuski, italijanski, ruski i makedonski jezik. Pozorišne predstave dramatizovane prema njenim knjigama igrane su u Rijeci, Zagrebu, Beogradu, Varšavi, Londonu, Santa Moniki u Americi, Budimšešti. Bila je novinarka, kolumnistkinja, radila je kao urednica na Hrvatskom radiju i voditeljka TV emisije. Svaki put je dobila otkaz. Trenutno Vedrana Rudan piše na svom blogu www.rudan.info. Ima 220.000 pratilaca. Živi u Rijeci sa mužem stalno, a sa unukom povremeno. Nema psa zato što mnogo putuje.

Povezana vest:  Knjiga vladike Maksima "Viđenje nevidljivog" u prodaji od 17. juna

Autobiografiju Vedrane Rudan možete pronaći od srede 21. avgusta u svim u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.