Nova godina donosi jedno od najpopularnijih Verdijevih operskih spektakala! Direktan prenos opere„Nabuko“ biće održan u subotu7. januara od 19 časova, samo u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center u okviru sezone 2016/2017 iz Metropolitena.

“Nabuko” je premijerno izveden 1. marta 1842. godine u milanskoj Skali, tako da je ova kuća u godini u kojoj se obeležava velika Verdijeva godišnjica bila u „obavezi“ da na repertoar uvrsti i ovaj veliki operski hit Đuzepa Verdija. Libreto je napisao Temistokle Solera na osnovu baleta Antonija Kortezija, odnosno drame “Nabukodonosor” Ogista Anisea-Buržoaa i Fransisa Kornija. U trenutku kada je započeo rad na Nabuku Verdi je bio željan uspeha, jer je njegova prethodna opera “Un đorno di renjo – Jednodnevna vladavina”, bila potpuni fijasko. Svoj neuspešni izlet u komični žanr Verdi je toliko teško doživeo da je razmišljao da napusti komponovanje, a kao što je poznato, tek će se u svojoj poslednjoj operi – “Falstafu”, ponovo okrenuti komediji.

Povezana vest:  OTP banka podržala izložbu konceptualne umetnice Milene ZeVu

U direktnom prenosu iz Metropolitena, muzički direktor ove operske kuće, Džejms Livajn diriguje Verdijevom dramom iz drevnog Vavilona, na čelu sa Plasidom Domingom u vodećoj ulozi Nabuka. Ljudmila Monastirska peva ulogu Ebigejl, Nabukove voljene ćerke, Džejmi Barton se našla u ulozi Fenene, Rasel Tomas kao Ismael, dok Dmitrij Beloselski peva proroka Zakarija, ulogu kojom je debitovao u Metu 2011. godine.

Povezana vest:  Hitovi domaće i svetske književnosti u Noći knjige

U nastavku sezone direktnih prenosa iz njujorške opere, ljubitelji alternativnog sadržaja će imati priliku da uživaju u Šekspirovom klasiku „Romeo i Julija“ koji će u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center biti prikazan 21. januara.

Karte su u prodaji i mogu se kupiti po ceni od 1.300 dinara po predstavi. Kupovinom karata za 4 ili više baleta u sezoni 2016/2017 ostvarujete pravo na sniženu cenu ulaznice u iznosu od 1.000 dinara. Više informacija možete naći na sajtuwww.cineplexx.rs .

Povezana vest:  „Filozofija samopouzdanja“ Šarla Pepena uskoro u prodaji