Nakon prevremeno  završene sezone usled obilnih poplava tokom juna, koje su zadesile Dom kulture „Studentski grad“, ustanova je prinuđena da do dalјeg odloži početak nove sezone, koji je bio planiran za 2. septembar.

Posledice poplava su vidno prisutne, tako da je realizovanje programa 5 redakcija potpuno onemogućeno. Zahvalјujući entuzijazmu zaposlenih, Biblioteka, koja je najvše oštećena u poplavama, je počela rad 19.avgusta u veoma otežanim uslovima, a tokom leta je bila izmeštena u druge prostore.

Povezana vest:  Stoti rođendan pisca "romana XX veka"- Meše Selimovića

Programi za predstojeću sezonu su u pripremi, redakcije vredno rade na koncepciji programa kako bi studentima i ostalim posetiocima ponudili još raznovrsniji I interesantniji sadržaj.

Zbog nedostatka novčanih sredstava za potpunu sanaciju posledica poplava, uprava će odabrati prioritete za rekonstrukciju i sređivanje prostora kako bi sezona ipak mogla početi u dogledno vreme.

Podsećanja radi, Dom kulture Studentski grad je tokom obilnih padavina u junu mesecu, pretrpeo veliku šetu. Poplavlјena je večina prostora u kojima se realizuju programi Doma kulture. Najveću štetu pretrpela je Biblioteka, u kojoj se pored kišnice, izlila I fekalna kanalizacija. Tokom ovih poplava, u Biblioteci je stradalo više od hilјadu knjiga.

Povezana vest:  Petodnevni festival klasične muzike u Somboru od 19. do 23. oktobra