Francuski izdavač „Serge Safran“ objavio je nedavno u prevodu na francuski jezik ljubavnu dramu Jelene Bačić Alimpić „Poslednje proleće u Parizu“.

Tako će vanvremenska priča o jednom životu koju Marija Kolčak, štićenica sanatorijuma u Tulonu, priča Olgi Lašez, novinarki uglednog pariskog magazina, biti dostupna čitaocima francuskog govornog područja.

Sudbina emigranata iz carske Rusije, mračni svet špijunaže, odanost ideologiji, laži uhoda, demona prošlosti i patnja gulaga – iznedrile su istinu života jedne starice čija je vera u ljubav bila isto toliko velika kao i njena bol. Gde je granica istine, i kako pronaći hrabrost da je prihvatimo i spoznamo sebe? Da li je laž dovoljno lekovita ako je istina surova? U igri sudbine jedini ulog je ljubav…

Povezana vest:  Uz knjigu Nova devojka na poklon dobijate Golden Rose karmin

„Presrećna sam što je moja knjiga ‘Poslednje proleće u Parizu’ prevedena na francuski jezik. Knjigu je preveo gospodin Alain Cappone, najbolji prevodilac sa srpskog na francuski i francuskog na srpski jezik. Kako je često jezik barijera da jedno književno delo dospe do velikog broja čitalaca, tu prepreku smo preskočili, ostalo će uraditi sama knjiga i to će biti lakši deo posla, jer nimalo ne sumnjam da će moja priča o Mariji Kolčak osvojiti čitaoce u frankofonim zemljama“, rekla je Jelena Bačić Alimpić povodom velikog uspeha i prevoda njene knjige na francuski.

Povezana vest:  Duh južne Afrike stiže u Beograd

„Dernier printemps à Paris“ već je u prodaji u francuskim knjižarama, a Jelena će se sa svojim čitaocima družiti uskoro u Parizu, kako i sam naslov kaže, na proleće.

Jelena Bačić Alimpić je rođena u Novom Sadu. Školovala se u Karlovačkoj gimnaziji u Sremskim Karlovcima i na Filozofskom fakultetu u rodnom gradu, na Katedri za jugoslovenske književnosti i srpskohrvatski jezik. Njeni romani su među najčitanijima u Srbiji i Makedoniji, a prevodi su objavljeni i na slovačkom, bugarskom i francuskom jeziku.

Povezana vest:  Poslednje nedelje Beogradskog bijenala skrećemo pažnju na ove umetnike: Džoš Klajn, DIS, Triša Baga, Vuk Ćosić, Džordan Volfson, Sajmon Deni, Dora Budor