Studio Centar i Dom omladine Beograda i u predstojećoj sezoni ponudiće beogradskim tinejdžerima, do sada najveći broj, edukativnih pozorišnih predstava namenjenih njihovom uzrastu. Tokom prethodne sezone Studio Centar i Dom omladine Beograda su realizovali 6 pozorišnih predstava, od čega 2 premijere, koje su ukupno izvedene 24 puta. Predstave: „Borilački klub“, „35 kalorija bez šećera“, „Dnevnik Ane Frank“, „Deca na internetu 2″, „Rijaliti Škola“ i „Otuđenje“, tokom sezone 2018/2019. videlo je blizu 3.500 gledalaca!

Sezonu 2019/2020. otvoriće u ponedeljak 23. septembra u Velikoj sali Doma omladine Beograda,  predstava „Deca na internetu 2″, koja se bavi temom zloupotrebe i zaštite dece na internetu. Neće to biti obično pozorišno izvođenje, jer će te večeri Studio Centar sa svojom vernom publikom proslaviti 13. rođendan, a predstava „Deca na internetu 2″, biće 200. odigrana predstava Studio Centra.

Povezana vest:  "Muzika je vazduh koji dišem" - "Klara Šuman i muzika ljubavi" u prodaji od 28. septembra

Nedelju dana kasnije, u ponedeljak 30. septembra, biće odigrana predstava „Borilački klub“, po knjizi Čaka Palahnjuka, koja se bavi temom vršnjačkog nasilja i pojave huliganizma među mladima.

Tokom oktobra meseca, publika će imati priliku da pogleda i preostala tri pozorišna naslova za mlade sa aktuelnog repertoara Studija Centar:  „35 kalorija bez šećera“, po knjizi Jasminke Petrović, koja se bavi problemom ishrane i anoreksije među mladima (1.10.); „Dnevnik Ane Frank“ (3.10.) i „Rijaliti Škola“ po motivima knjige „Škola“, Jasminke Petrović (7.10.).
Od 13. do 17. novembra, tinejdžere očekuje prvi pozorišni festival edukativnih pozorišnih predstava za mlade u organizaciji Studija Centra i Doma omladine Beograda, a uz podršku Ministarstva kulture i informisanja – ANGAŽMAN FEST. Tokom pet dana trajanja festivala, beogradski osnovci i srednjoškolci, u pratnji roditelja i svojih nastavnika, moći će da pogledaju pet najznačajnijih edukativnih pozorišnih predstava iz Srbije, protekle sezone. Pored opšteg značaja, ovaj festival će imati za cilj da poveže trupe koje se bave problemom mladima i da uz, eventualno zajedničko delovanje, dobijemo veći prostor u javnosti.

Kraj 2019. i početak 2020. godine rezervisan je za premijere. „Epska fantastika 2020″, po tekstu mladog dramaturga Đorđa Kosića,  koja na jedan potpuno nov način, mladima približava epsku poeziju, premijerno će biti izvedena 9. decembra, dok publiku u februaru očekuje i premijera predstave „Devedesete u kraju“, po poznatom tinejdž romanu naše spisateljice Jovane Ristić.

Povezana vest:  Groznica subotnje večeri je u Noći muzeja!

Sve predstave će, kao i do sada, biti igrane u Velikoj sali Doma omladine i u kamernom ambijentu sale „Amerikana“, u kojoj publika dobija priliku da interaktivno učestvuje u predstavi i doživi je na drugačiji način.

Ulaznice za sve predstave se mogu kupiti i u slobodnoj prodaji na svim TicketVision prodajnim mestima, po ceni od 500 dinara, dok je za školske posete obezbeđen dodatni popust.

Povezana vest:  Veče Stand Up komedije: Otvoreni mikrofon

******************************************************************

Studio Centar i Dom omladine Beograda, treću sezonu za redom realizuju projekat edukativnih pozorišnih predstava za tinejdžere. U zajedničkoj organizaciji, odigrano je više od 50 predstava, uz posetu od oko 8.000 gledalaca – tinejdžera. Dom omladine Beograda i Studio Centar ovim programom žele da mladim ljudima u Beogradu pruže jedno novo pozorišno iskustvo iz kojeg će izaći bogatiji za mnoga saznanja koja ih se tiču. Sa druge strane, sklanjanje dece sa ulica i uvođenja u kulturne institucije je zadatak na kojem bi svi iz oblasti kulturnog života trebalo da rade.