Tamo gde rakovi pevaju, roman Delije Ovens, veličanstvena je priča o odrastanju i tajnama koje ljubomorno čuvamo, oda lepoti i moći prirode. Za samo godinu dana od objavljivanja, knjiga broj jedan na Amazonovoj top-listi prodata je u više od četiri miliona primeraka. Bolno dirljiva priča o nejasnim i prevrtljivim granicama između istine i laži, dobra i zla, više od pedeset nedelja nalazi se na bestseler listi Njujork tajmsa, od čega je dvadeset četiri nedelje krasila prvo mesto.

Priča o opstanku i otuđenju, Tamo gde rakovi pevaju uvodi nas u život bosonoge devojčice neukrotivog duha Kaje Klark, koja je prinuđena da se stara sama o sebi. Elementi romantike, misterije i trilera prožimaju roman u kome će posebno uživati ljubitelji prirode. Upečatljivi opisi flore i faune odraz su autorkine primarne profesije i ljubavi prema divljini. Čitajući, na trenutak ćete postati deo tog neverovatnog sveta – osetićete miris slanog vazduha i mekano tlo pod nogama, čućete svaki šum prirode i njenih stanovnika. Glavna junakinja romana živi potpuno sama u kolibi u močvari, nedaleko od mirnog gradića na obali Severne Karoline. Dok krstari čamcem kroz lagume i šaš, osluškuje drveće i životinje, i iako usamljena, dovoljna je sama sebi. Močvara i njena stvorenja za Kaju nisu nikakva nepoznanica: hrane je i štite, podučavaju je svemu što treba da zna i prave joj društvo u igri. Kad izraste u devojku, njena divlja, neuhvatljiva lepota privući će pažnju dvojice mladića, a pred njom će se naći izazov novog, uzbudljivog sveta ljubavi. Međutim, kada jednog oktobarskog dana policija pronađe beživotno telo Čejsa Endruza usred močvare, lokalno stanovništvo istog trenutka posumnjaće na tajanstvenu devojčicu. Glasine ubrzo postaju optužbe, a sumnje neporeciva istina…

Povezana vest:  Gran pri 44. Bitefa za predstavu "Ujka Vanja"

Autorka ove neverovatno dirljive priče Delija Ovens rođena je u Južnoj Džordžiji, a danas je njen dom Ajdaho. Još kao devojčica obožavala je da provodi vreme u prirodi. Upravo ta ljubav odvela ju je na studije zoologije. Živela je i radila u Africi, gde je proučavala slonove i druge zanimljive životinjske vrste. U debitantskom romanu Tamo gde rakovi pevaju Ovensova podseća koliko detinjstvo ima važnu ulogu u životu svake osobe, kao i da smo svi svedoci predivnih i divljih tajni koje priroda ljubomorno čuva. Knjigu koja je osvojila srca čitalaca i svetske bestseler liste možete pronaći u Vulkan knjižarama i na sajtu Izdavaštva www.vulkani.rs.