Trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop rekao je danas da je njegova ekipa fokusirana samo na meč protiv Genka u Ligi šampiona i da uopšte ne razmišlja o predstojećem derbiju s Mančester sitijem u Premijer ligi.
Liverpul je prvi na tabeli Premijer lige sa 31 bodom, odnosno ima šest više od Sitija kojeg će dočekati narednog vikenda.

Kada je reč o Ligi šampiona, Liverpul je drugi na tabeli Grupe E sa bodom manje od prvoplasiranog Napolija.
-Ne razmišljam o Sitiju, to ne moram ni da govorim momcima. Priča koju su oni ispisali u poslednje tri godine je moguća samo zato što se fokusiramo samo na sledeću utakmicu – rekao je Klop, prenose britanski mediji.
-Imamo velike ambicije u Ligi šampiona. Moramo dati 100 odsto da bismo osvojili tri boda. Zbog ljudi na Enfildu, moramo biti fokusirani samo na meč protiv Genka. Uopšte ne sumnjam u svoje igrače – dodao je on.
Klop je na današnjoj konferenciji za novinare odgovorio i treneru Sitija Pepu Gvardioli koji je nakon utakmice Aston Vile i Liverpula optužio napadača „crvenih“ Sadia Manea da simulira.
-Ne znam je on mogao da zna šta se desilo na našem meču tako brzo posle utakmice. Mane nije folirant. Pao je u jednom trenutku na meču sa Vilom, ali bilo je kontakta. Siguran sam 100 posto da bi, da se nešto tako dogodilo Sitiju, oni tražili penal – rekao je Klop.
-Nisam raspoložen da razgovaram o Sitiju, želim da pričam o Genku – dodao je trener Liverpula.
Liverpul je u prethodnom kolu pobedio Genk u gostima sa 4:1, ali je Klop istakao da poštuje belgijski tim koji je trenutno poslednji na tabeli sa samo jednim osvojenim bodom.
-Grupa je i dalje otvorena. oni i dalje mogu da obezbede Ligu Evropa. Moramo ih poštovati – rekao je Klop.
Utakmica četvrtog kola Grupe E izmedju Liverpula i Genka igra se sutra od 21.00 na Enfildu.

Povezana vest:  Martina: Inter prevario Vidića, Junajted nudio novi ugovor