Od utorka 3. marta u sve Delfi knjižare i Lagunine klubove čitalaca stižu dva svetska bestselera – „Uznemireni ljudi“ Fredrika Bakmana i „Svedočanstva“ Margaret Atvud.

Od autora svetskog bestselera „Čovek po imenu Uve“ Fredrika Bakmana stiže najluđi roman do sada – nerazumno nepristojna komedija „Uznemireni ljudi“.

Tokom razgledanja stana koji se nudi na prodaju, jedan propali pljačkaš banke zaključaće se s iritantno entuzijastičnim agentom za prodaju nekretnina, dvojicom gorkih zavisnika od Ikee, trudnicom, samoubilački nastrojenim multimilionerom i prokletim zecom. Kada policija konačno bude upala u stan, zatiče ga… praznog.

A onda se taoci jave policiji sa svojim beskorisnim iskazima i saznajemo šta se stvarno dogodilo. Ili ne? Jer najveće zagonetke su i dalje pred nama. Kako je pljačkaš uspeo da pobegne? Zašto su svi tako besni? I šta je NAOPAKO s ljudima ovih dana?

Povezana vest:  Poslušajte pesmu "Druga Troja", u izvođenju Bore Čorbe, sa soundtracka koji prati novu knjigu Dejana Stojiljkovića "Dukat za Lađara"

Fredrik Bakman (rođen 1981) započeo je karijeru kao jedan od najpoznatijih švedskih blogera i kolumnista. Debitovao je u književnosti 2012. godine, kada je objavio međunarodni fenomen „Čovek po imenu Uve“. Neobično smešni, dirljivi i mudri, Bakmanovi romani su odiseje običnih ljudi i zadivljujuće priče o svakodnevnoj hrabrosti.

Roman pun humora i neočekivanih obrta bestseler autora Fredrika Bakmana možete pronaći od utorka 3. marta u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Novi roman Margaret Atvud „Svedočanstva“, za koji je dobila Bukerovu nagradu, zagolicao je maštu i publike i kritike i pre nego što se pojavio u prodaji. Reč je o distopijskom remek-delu, nastavku kultnog romana „Sluškinjina priča“.

Povezana vest:  Moć da se spreči samoubistvo u izdanju Kreativnog centra

Atvudova je objavila svoj revolucionarni roman „Sluškinjina priča“ 1985. i posmatrala kako se knjiga pretvara u klasik – kao i u film, operu, balet, nagrađivanu TV seriju, a proučava se i u školama. „Sluškinjina priča“ je imala jedan od najneizvesnijih krajeva u svetu književnosti sa poslednjom rečenicom: „Ima li pitanja?“ I te kako ih je bilo. Trideset godina kasnije stižu „Svedočanstva“.

Više od petnaest godina nakon događaja opisanih u „Sluškinjinoj priči“, teokratski režim Republike Galad zadržao je svoju moć, ali se naziru prvi znaci urušavanja sistema. U tom sudbinski ključnom trenutku preplešće se životi tri radikalno različite žene. Posledice će biti razorne. Dve od njih su pripadnice prve generacije koja je odrasla u novom poretku. Svedočanstvima ove dve mlade žene pridružiće se i tetka Lidija. Njena životna priča i neizvesna budućnost biće iznenađujući i ključan zamajac svega što će se u Republici nadalje odvijati.

Povezana vest:  Međunarodni bijenale umetničkog dečijeg izraza BUDI raspisao konkurs za radove na temu “Male ludosti – velike mudrosti”

U „Svedočanstvima“ Margaret Atvud ulazi u srž Galadovog delovanja, dok je svaka žena prisiljena da se suoči sa sobom i otkrije do koje granice je spremna da ide zbog onog u šta veruje.

Knjigu „Svedočanstva“ Margaret Atvud možete pronaći od utorka 3. marta u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.