Svi smo se uverili da je čitanje jedan od najboljih načina da pobegnemo od prilično jednolične svakodnevice i bar nakratko pobegnemo u neki drugi svet. Zato nastavljamo akciju u kojoj naši pisci preporučuju knjige za čitanje.

Preporuke pisca i njegovu poslednju knjigu u naredna tri dana možete da nabavite po specijalnoj ceni – sa popustom od 30%, i to samo na sajtu www.laguna.rs.

Akciji se priključio i novinar i pisac Branko Rosić. Evo šta nam je poručio i preporučio:

„Dani u samoizolaciji su savršena prilika da nadoknadimo ono što smo u propustili u ’redovnom’ životu prepunom stresa, sastanaka i dedlajnova. Vreme je pred nama, a pred nama su onda i knjige sa ’većom gramažom’.

Laguna je svih ovih godina znala da nas obraduje fantastičnim biografijama rok velikana. Za ovu priliku izdvajam fantastičnu biografiju monumentalnog benda Pink Flojd – ’Pink Flojd – Kad svinje polete’ Marka Blejka. Ovaj bend je kod nekih ljudi u Srbiji došao u centar pažnje onog dana kad su donete fotografije sa Sajma, gde su stavljeni kreveti za zaražene korona virusom. Neko se tad setio omota njihovog albuma ’A Momentary Lapse of Reason’. I na toj slici su kreveti, ali na plaži. Svim građanima želim da ne završe u krevetu već na plaži.

Povezana vest:  FILMSKO VEČE SA ŽAN MARK BAROM U ČETVRTAK U MIKSER HAUSU

Kao drugu knjigu preporučujem krimić Tonija Parsonsa ’Stari grobovi’. Da ne ispadne da sam mračan, pa da posle kreveta preporučujem grobove, odmah da kažem da je to slučajan redosled. Knjiga nije mračna, ali je uzbudljiva, pravi krimić, nije limunada, ima u njoj raznih stvari i čitanje proleti. Toni Parsons, sa kojim sam imao sreće da uradim dva intervjua za Nedeljnik, maestralan je. Takav je bio još kao novinar, kad me je oduševljavao svojim tekstovima i intervjuima u ’New Musical Expressu’.

Povezana vest:  "Moramo da razgovaramo o Kevinu" Lajonel Šrajver u prodaji

Parsonsova knjiga počinje u Hemstedu, u severnom Londonu, a kako svima u ovoj samoizolaciji fale neke stvari iz spoljašnjosti, tako meni nedostaju putovanja u Britaniju. Zato je treća knjiga koju preporučujem ’Putovanje u Mali Dribling’ Bila Brajsona. To je serija literarnih driblinga ovog Amerikanca koji savršeno opisuje Britaniju. To nisu dosadni putopisi i opisi katedrala, muzeja, preporuke koji trg treba videti, gde jesti, već jedna sociološka studija savremenog britanskog društva.“

Povezana vest:  Snežana Petrović dobitnica nagrade „Momo Kapor“ za likovnu umetnost

Uz Brankove preporuke, izdvajamo i njegovu poslednju knjigu „Za sutra najavljuju konačno razvedravanje“, u kojoj, ukrštajući sudbine dva brata i sudbine njihovih porodica, ispisuje dinamičnu i uzbudljivu priču o ljudima koji su skupo platili cenu slave.

Dakle, knjige „Pink Flojd – Kad svinje polete“, „Stari grobovi“, „Putovanje u Mali Dribling“ i „Za sutra najavljuju konačno razvedravanje“ u naredna tri dana, preko našeg sajta www.laguna.rs, možete nabaviti po specijalnoj ceni sniženoj za 30%.

Isporuka je besplatna na teritoriji Republike Srbije.

Uživajte u čitanju!

PHOTO: Ata Images i Laguna PR