„Nikad ne možete da budete sami ako uz sebe imate i knjigu“, kaže pisac i novinar Vanja Bulić. Zato je u doba karantina i izolacije čitanje toliko važno.

I Vanja Bulić je izdvojio tri knjige i tako se priključio našoj akciji u kojoj autori predlažu šta da čitamo ovih dana. Na knjigu pisca i njegove preporuke odobravamo popust od 30%. Akcija traje tri dana, i to samo na sajtu www.laguna.rs.

https://www.youtube.com/watch?v=qSC-btFXkRM

Evo Vanjinih preporuka:

„Ako kažu da mogu samo dvoje da šetaju, budite ubeđeni da u tom trenutku negde može da vas bude troje, četvoro, ako ste poneli i knjigu. Družite se sa Dostojevskim, pa možda i sa mnom, pošto i ja pišem knjige, ili sa nekim drugim piscem. Ako vam iko može pomoći u ova teška vremena, to je knjiga.

Povezana vest:  Narodno pozorište učestvuje sa predstavom „Bela kafa" na MNT festu u Skoplju

Predlažem vam da obavezno čitate Marka Vidojkovića. Prvo, zato što ja ovih dana čitam samo ono što donosi radost. Ako čitate Markove knjige, vratićete se u detinjstvo, u mladost. Mislim da su priče ono što Marko najbolje piše. Možete da uzmete, na primer, „Priče sa dijagnozom“. I sentimentalno sam vezan za njega, jer je počeo da piše priče u Dugi, gde sam ja radio.

U ovo vreme kad malo bolje upoznajemo jedni druge često razmišljam o tome zašto se pre nismo toliko dobro poznavali. To je zato što uvek sve gledamo iz svog ugla, a kad neko gleda sa strane, onda može da sagleda naše prave osobine. Zato preporučujem gospodina Bojana Ljubenovića i njegova „Pisma iz Srbije“. To su pisma čoveka koji se našao u Srbiji i piše svojim prijateljima kako je tu i ko su ljudi koji tu žive.

Povezana vest:  Novi roman Zorana Penevskog - "Sara i januar za dve devojčice"

Treća knjiga koju vam preporučujem jeste knjiga Mome Kapora. U kući imam jedan originalan crtež, koji mi je poklonio kad je pisao „Beleške jedne Ane“. To su bile šezdesete godine i mi smo tada bili izbezumljeni od sreće što se pojavio neko ko piše na taj način. Dakle, vratite se i vi u šezdesete, kažu da su bile srećne. Danas kad se pojavi priča Mome Kapora u Politici, niko ne kaže da vidimo šta su preneli iz Mominih priča nego da vidimo šta je to Moma danas napisao. Dakle, Moma Kapor kao da je živ.“

Povezana vest:  Dilan Taj nastupa na 5. Beogradskom irskom festivalu

Knjigama koje je preporučio Vanja Bulić dodajemo i njegov triler „Teodorin prsten“. Pripremajući se za modnu reviju na kojoj će manekenke nositi i srednjovekovni srpski nakit, novinar Novak Ivanović odlazi u manastir Banjsku i obilazi ruševine rudarskog grada Novo Brdo… Tamo nazire deo strašne tajne i stare legende o prstenu vizantijske princeze i potom srpske kraljice Teodore.

Dakle, dragi čitaoci, knjige „Priče s dijagnozom“ Marka Vidojkovića, „Pisma iz Srbije“ Bojana Ljubenovića, „Beleške jedne Ane“ Mome Kapora i „Teodorin prsten“ Vanje Bulića od petka 24. aprila u 9 sati do ponedeljka 27. aprila u 9 sati, samo na sajtu www.laguna.rs, možete nabaviti po specijalnoj ceni sniženoj za 30%.

Isporuka je besplatna na teritoriji Republike Srbije.