Sa umešnošću pisca i uvidom filozofa, autor Alen de Boton u knjizi „O ljubavi“ otkriva tajne ljudskog srca. Ovo je u jednom i jedinstvena ljubavna priča i popularno filozofsko delo.

Verovatno je istina da mi zaista ne postojimo ukoliko nema nekoga ko vidi naše postojanje, da ne možemo da govorimo kako treba ako nema nekoga ko bi razumeo šta hoćemo da kažemo i da nismo u potpunosti živi ako nismo voljeni.

Povezana vest:  U trci za Bukera - 13 pisaca

Čovek i žena se upoznaju tokom neobaveznog razgovora na letu od Pariza do Londona, i tako počinje ljubavna priča – od prvog poljupca do prve svađe, od ushićenja do slamanja srca i svega što je između. Sve nijanse jedne veze rasvetljene su s potresnom jasnoćom dok De Boton istražuje emocije koje ljudi često iskuse, ali ih retko kad shvataju.

Povezana vest:  Predavanje-performans Nikole Pilipovića o "Kompoziciji II"

Delo je puno citata i referenci na Platona, Kanta, Ničea, Vitgenštajna, Paskala, Rošfukoa, Stendala, Getea, Frojda, Barta i, na kraju, doktorke Pegi Nirli, psihoanalitičarke popularnog dela sa uputstvima kako da pomognete sebi.

„De Boton je filozofiji vratio njenu najvažniju svrhu: da nam pomogne da živimo svoje živote.“ Independent

„Duhovita, prefinjena knjiga, puna mudrih i prosvetljujućih uvida u večne tajne ljubavi.“ Spectator

Povezana vest:  "Da li je ovo pravi život?" - neispričana priča o grupi Queen u knjižarama od 14. februara

Knjigu „O ljubavi“ Alena de Boton možete pronaći od petka 8. maja u knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.