Život nosi razne tajne. Jedna od onih u koje je teško proniknuti, i shvatiti ih, jeste autizam.

Ukoliko želite da saznate više o autizmu, postoje razni priručnici kako da pomognete autističnom detetu, memoari koje su uglavnom pisali roditelji o tome kakav je uticaj imao autizam na njihovu porodicu ili autobiografije koje su napisali odrasli sa autizmom. Veoma je malo istinskih memoara dece sa autizmom.

Povezana vest:  Izložba kolaža Katarine Tanasković u ART CAFÉ-u Sava centra od 01. do 20. novembra

Jedna takva knjiga je pred vama.

Pisao ju je dečak srednjoškolac, odrastao u Beogradu, veoma inteligentan i osetljiv. Pisao ju je na engleskom jeziku jer je teško podnosio našu svakodnevicu pa je izabrao drugi jezik da ne bi imao dodira sa našim okruženjem, i zato je Laguna objavljuje dvojezično, u originalu na engleskom jeziku i u prevodu na srpski. Knjiga „When you get a signal / Kada dobijete signal“ sadrži pesme i priče, predstavlja iskreno svedočenje o odrastanju i spoznavanju sveta deteta sa autizmom, nekad otvoreno bolno, nekad prikriveno, ali sigurno autentično.

Povezana vest:  Festival viteštva u manastiru Manasija, gosti monasi Šaolina

Pitate se zašto da pročitate ovu knjigu. Možda ćete videti da postoje i neki drugi svetovi, koji nisu daleko, nego baš blizu. Možda zato što će knjiga u vama izazvati snažne emocije i shvatićete da smo svi isti, samo imamo drugačiji odnos prema svetu. I na kraju, zato što sav prihod od prodaje ovog izdanja ide Savezu udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom.

Povezana vest:  Opera „Boemi” sa gostima iz Albanije i Severne Makedonije za početak realizacije platforme Open Balkan Theatre/ Teatar Otvoreni Balkan

Knjigu „When you get a signal / Kada dobijete signal“ možete pronaći od ponedeljka 11. maja u knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.