narodno_pozoriste_beogradPočetkom januara predstave samo u Narodnom pozorištu

 

Ljubitelji teatra u glavnom gradu moći će narednih dana da vide predstave samo u Narodnom pozorištu, već od 4. januara, dok se na većini beogradskih scena praznična pauza završava između 10. i 15. januara.

Na velikoj sceni nacionalnog teatra u utorak uveče na programu će biti Euripidova tragedija „Bahantkinje“ u modernoj verziji švedskog reditelja Stafana Valdemara Holma.

Povezana vest:  Priprema imerzivne predstave KRETANJE u Bitef teatru

Iste večeri na sceni „Raša Plaović“ ansambl Narodnog pozorišta odigraće Gogoljevu „Ženidbu“ u atraktivnoj režiji Slavenka Saletovića.

Atelje 212 otvara vrata za publiku 10. janaura, kada će na velikoj sceni prikazati „Pazarni dan“ klasika srpske drame Aleksandra Popovića u režiji Egona Savina, a na maloj sceni komad mlade autorke Milice Piletić „Dokle“, na temu 5. oktobra.

Povezana vest:  Za "Dogvil" odabrane Milica Majstorović i Tamara Aleksić

Beogradsko dramsko pozorište počinje rad u ovoj godini na maloj sceni 10. januara sa predstavom „Igra parova“, a na velikoj sceni 15. januara sa predstavom „Plinska svetlost“.

U Jugoslovenskom dramskom pozorištu 12. januara na velikoj sceni biće izvedene „Metamorfoze“, 14. januara u teatru „Bojan Stupica“ drama „Švabica“, a 15. januara na sceni Studio predstava „Histerija“.

Povezana vest:  Promocija knjige „Najlepše priče Mome Kapora“ i izložba slika i crteža

Zvezdara teatar praznuje do 14. januara, kada je na repertoaru crna komedija „Generalna proba samoubistva“ po tekstu i u režiji Dušana Kovačevića.

I u Bitef teatru pauza se završava 14. januara, gostovanjem muzičkog pozorišta „Variete“ iz Ljubljane sa programom „Volite li Baha?“.

Beogradska pozorišta za decu takođe ne rade u prve dve nedelje januara, odnosno za vreme školskog raspusta.