Prvi u svetu, VIRTUELNI SAJAM KNJIGA zakazan je za poslednju sedmicu septembra i trajaće sedam dana, od 21. do 27. septembra.

Iako naviknuti na to da odlazak na sajam znači dugo i iscrpno obilaženje izložbenih štandova u nedogled postavljenih unutar ogromnih hala, ovaj sajam je ipak zamišljen u osnovi drugačije.

Organizacija “Ruski pisci” koja se bavi promocijom kulturnog dobra i sveukupnog umetničkog stvaralaštva naše zemlje, došla je na ideju da u novonastalim okolnostima svojoj publici ponudi olakšani vid kupovine najrazličitijih književnih dela po promotivnim cenama.

Povezana vest:  Triler za pamćenje: Bez izlaza

Naime, reč je o prvom virtuelnom sajmu koji ćete moći da posetite i na njemu pazariti neke od vama željenih naslova izdatih od strane najeminentnijih izdavačkih kuća u zemlji. Sedeći zavaljeni u svoju fotelju, ceo sajam biće vam dostupan bez dodatnih napora. Kako biste posetili sajam sve što je potrebno jeste da imate mobilni telefon i na njemu instaliranu aplikaciju Instagram, a na nalogu @ruski_pisci čekaju vas virtuelni štandovi na kojima ćete moći da kupite željene naslove po vanrednim sajamskim cenama, sniženim od 10% do 40%. Još jedna velika prednost Virtuelnog sajma ogleda se u decentralizaciji samog događaja. Poznate gužve ovoga puta neće biti problem, a svoju posetu sajmu i eventualnu kupovinu moći ćete da obavite udobno sedeći u svojoj fotelji. Neposredno, pre početka sajma publika će biti upoznata sa pravilima kupovine, a celokupna prodaja obavljaće se elektronskim putem.

Povezana vest:  Jubilarna 20. Noć knjige - 14. juna od 17 sati do ponoći!

Potvrđeni učesnici sajma su: Publik Praktikum, Prometej – Novi Sad, Evro Buk (Evro Book), Otvorena knjiga, Talija izdavaštvo –Niš, Devar (ogranak eminentnog izdavaštva iz Moskve), Kontrast izdavaštvo. Svaki izlagač će moći da predstavi najmanje pet a najviše trideset svojih naslova, a tokom trajanja sajma biće organizovana uživo uključenja i razgovori sa autorima u okviru promocije novih naslova.

Povezana vest:  Koncert orkestra 100 violina u Sava centru