strausNovogodišnji Johan Štraus-gala koncert sa baletom

 

Raskošnu atmosferu carskog Beča iz 19. veka, muzikom i baletskom igrom, našoj publici dočaraće 13. januara Štraus festival orkestar i Štraus baletski ansambl koji će u  okviru velike evropske turneje  gostovati u centru Sava.

Na koncertu pod nazivom „Johan Štraus – gala koncert sa baletom“, Štraus orkestar i baletski ansambl izvešće svoju verziju tradicionalnog bečkog Novogodišnjeg koncerta, jedinstvenog i spektakularnog dogadjaja  koji Bečka filharmonija izvodi prvog dana Nove godine više od sedam decenija.

Povezana vest:  Za sve mališane: Knjižice skrivalice

Čuvene Štrausove marševe, polke i valcere u centru Sava izvešće plesni parovi obučeni u frakove i romantične haljine koje podsećaju na bečke dvorane Franje Josifa.

Štraus festival orkestar je produkcija stvorena kooperacijom nekoliko priznatih orkestara. Zajedno su radili sa poznatim solistima i velikim direktorima kao što su Fuat Mansurov i Edvard Serov.

Uspeh orkestra je ostvaren tokom mnogih nastupa na najpoznatijim evropskim scenama, gde su predstavili svoju verziju tradicionalnog Bečkog Novogodišnjeg koncerta.

Povezana vest:  Tamara Vučković Manojlović na otvaranju festivala u Avinjonu

Medju ovim scenama su Het Koncertgebau u Amsterdamu, Bozart u Briselu, Filharmonija u Berlinu, Auditorijum Parko dela muzika u Rimu, Viktorija hol u Ženevi, Palau de la muzika u Barseloni.

Pre tri godine prvi put su nastupili na čuvenoj zlatnoj sceni Muzikferajn u Beču, na kojoj se svake godine 1. januara izvodi tradicionalni Novogodišnji koncert Bečke filharmonije.

Povezana vest:  Dom omladine kao centar japanske kulture

Ulaznice za Novogodišnji gala koncert prodaju se na blagajni Sava centra i Kulturnog centra Beograda po ceni od 1.900 do 2.700 dinara.