Uskoro će se u knjižarama pojaviti prva knjiga Marka Stojanovića, našeg poznatog glumca i pantomimičara, ali i čoveka koiji već dve decenije obučava političare i menadžere javnom nastupu, tehnikama verbalne i neverbalne komunikacije. Izdavač je D.R. Gilbert Books iz Beograda, poznat u regionu po stručnim izdanjima iz oblasti tehnika prodaje, pregovaranja, liderskih i menadžerskih veština.

Brzina promena, surovost tržišta i nemilosrdne javno mnjenje je učinilo da danas u političkoj, poslovnoj ili umetničkoj areni, svaki komunikator mora da bude gladijator.

Nemirni duh, znatiželja i kreativnost su Marka Stojanovića uvek vodili ka neuobičajenom i inovativnom. Tako i knjiga „Komunikator = Gladijator“ nije „obična“ knjiga, već interaktivna jer se uz nju besplatno dobija i aplikacija za pametne telefone sa elementima proširene realnosti.

Povezana vest:  Trojanski rat iz ugla žena koje su u njemu učestvovale - "Hiljadu brodova" Natali Hejns u prodaji od 1. aprila

Marko Stojanović knjigu predstavlja kao priručnik za menadžere, političare i glumce i tvrdi da je komunikacija ključna komponenta trajnog uspeha. Kaže da su na toj osnovi građene države, kompanije i karijere.

U knjizi su opisane različite vežbe kojima čitaoci mogu da pomognu sebi da postanu bolji komunuikatori. Koliko god opis bio dobar, vežbu je najbolje pogledati kako se radi. Aplikacija upravo tome služi, da knjigu učini interaktivnom i multimedijalnom, odnosno dok je čitate da možete i da pogledate kako se vežbe rade, uz dodatna objašnjenja Marka Stojanovića.

Povezana vest:  Novi kalendar 17. Beogradskog festivala igre i refundacija ili zamena ulaznica

Uz pomoć QR koda se besplatno instalira aplikacija na Android ili iOS  telefonu. Kada se aplikacija omogućava vam da (zadnju) kameru vašeg telefona uperite u neku od fotografija u knjizi i ona će „oživeti“ odnosno pokrenuće se video snimak u kojem vam Marko Stojanović pokazuje i objašnjava kako da uradite vežbu koja je opisana u knjizi.

Aplikaciju je moguće instalirati i pre kupovine knjige i telefon uperiti u naslovnu stranu knjige i tako pogledati promotivni video za knjigu.

Povezana vest:  Otvorena Beogradska nedelja umetnosti - najveći kulturni događaj ovog leta-

Marko Stojanović kaže da je:“Komunikacija veština, oruđe i oružje. A u rukama posvećenih komunikacija postaje umetnost“.

Knjiga „Komunikator = Gladijator“ je pisana jednostavno i sa puno primera i vežbi da pomogne unapređenju veština svakoga od nas, kako bismo komunicirali sa više samopouzdanja i uverljivosti.