Na tradicionalnoj godišnjoj dodeli nagrada Biblioteke grada Beograda izdavačka kuća Laguna dobila je važno priznanje. Direktoru Lagune Dejanu Papiću uručena je nagrada „Gligorije Vozarović“ za najboljeg izdavača u 2020. godini.

U obrazloženju žirija, u čijem su sastavu bili direktorka Biblioteke grada Beograda Jasmina Ninkov, prof. dr Jovan Delić i prof. dr Mihajlo Pantić, posebno su istaknuti relevantnost dela objavljenih u Laguni, njen rad na očuvanju i razvijanju knjižarske mreže, kao i učestvovanje u mnogim humanitarnim, edukativnim i društveno odgovornim akcijama i pregnućima, sa posebnim naglaskom na istrajnoj realizaciji i promociji ekoloških ideja jer štampa knjige na ekološkom papiru i učestvuje u međunarodnom projektu zaštite šuma FSC.

Povezana vest:  Manifestacija "Noć pozorišta" u 28 gradova u Srbiji

„Kvalitet Lagunine produkcije potvrđuje se i podacima o čitanosti knjiga koje taj izdavač objavljuje, a napose i njihovom stručnom verifikacijom (gotovo 200 domaćih priznanja i nagrada delima srpskih autora i vrlo veliki broj njihovih prevoda na strane jezike). Dodeljujući nagradu ’Gligorije Vozarović’ za najboljeg izdavača u 2020. godini izdavačkoj kući Laguna, uz čestitke velikoj uredničkoj, autorskoj i čitalačkoj porodici tog izdavača, žiri podstiče neophodnost daljeg postojanog i osmišljenog unapređenja izdavaštva, tog neprocenjivo važnog dela sistematskog negovanja kulture u Republici Srbiji“, navodi se u saopštenju žirija.

Povezana vest:  Uspešno završen peti Međunarodni festival pantomime – P(h)antomfest

Članovi Biblioteke grada Beograda i u 2020. godini nagradili su i naš trud da im pružimo kvalitetnu, raznovrsnu i zanimljivu književnost, pa se među deset najčitanijih naslova stranih pisaca nalazi čak sedam Laguninih izdanja: „Moja baka vam se izvinjava“ i „Čovek po imenu Uve“ Fredrika Bakmana, „Golmanov strah od penala“ Petera Handkea, „Magbet“ i „Ponoćno sunce“ Jua Nesbea, „Unakrsna vatra“ Džejmsa Patersona i „Ubiti pticu rugalicu“ Harper Li.

Povezana vest:  "Mi deca sa stanice Zoo" u izdanju Pčelice