Prvi put u izdanju Lagune čitaoci imaju priliku da se upoznaju sa stvaralaštvom švedske autorke Sare Paborn. Roman „Divlji med“ je emotivna priča o ljubavi, porodici, ženskom identitetu i osećaju pripadanja. Obuhvata dva veka i dve nezaboravne ljubavne priče.

Sara Paborn fantastično prikazuje život pedesetih godina prošlog veka i položaj žena u tom periodu. Sa druge strane oslikava probleme modernog doba sa kojima se svaka žena suočava.

Povezana vest:  Opera Don Đovani 31.01. u Madlenianumu

U leto 1955. godine u pansionu Miramar u Bostadu sedamnaestogodišnja Veronika prvi put će se zaljubiti u jednog gosta, mladog slikara Bua. I još će se nešto tada dogoditi, kuću će okupirati pčele.

U leto 2019. godine Eba, savetnica za ljubavne veze, pada u nemilost svojih klijenata nakon što saznaju da je njena veridba neslavno propala i ona sada sastavlja kraj sa krajem praveći ukrštene reči za novine.

Povezana vest:  Novi izazov izdavačke kuće Laguna – časopis Bukmarker

U nadi da će joj to pomoći da povrati kontrolu nad svojim životom i karijerom, Eba odlazi na poluostrvo Bjere da intervjuiše staricu za koju se priča da već decenijama živi u veoma srećnom braku. Ipak, u razgovoru će otkriti da gospođa Merk nikad nije prebolela svoju prvu ljubav.

Sara Paborn (1972) švedska je spisateljica. Dugo je radila kao kopirajter u marketinškoj agenciji pre nego što se potpuno posvetila književnosti 2009. godine. Dosad je napisala šest vrlo zapaženih romana.

Povezana vest:  „Paranoja u Podgorici“ Balše Brkovića najveći crnogorski književni hit godine

Njen poslednji roman „Divlji med“ objavljen je 2020. godine, a možete ga pronaći od srede 10. februara u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.