Knjige Makov rat: Šaman Najlepše partije svetskih velikana u izdanju Vulkan izdavaštva mogu biti vaše, brzim i lakim poručivanjem putem sajta www.vulkani.rs! Prepustite se savršenim naslovima i kupite ih po specijalnim cenama, sa 20% popusta u odnosu na redovne, samo putem online kupovine.

Originalna priča smeštena u raskošni izmaštani svet Makov rat: Šaman našla se 2018. godine u finalu za nagradu Nebula, a Vašington postTajmGardijanBastl i mnogi drugi proglasili su je jednom od najboljih knjiga godine.

Autorka R. F. Kuang ovim romanom svojim čitaocima daruje snažnu priču. Ona ne govori o mudrosti i prijateljstvu niti o sukobu velikih magija, već o točkovima vremena koji neumorno i neumoljivo mrve ljudske sudbine. I o devojčici koja je uništila čitav mehanizam. Kamenom, jer je bila previše siromašna da bi imala mač.

Povezana vest:  Autor knjige "Dnevnik iz Gvantanama" posle 14 godina konačno na slobodi

Kada ste ratno siroče, svet je za vas uglavnom mesto na kojem vas preziru i odbacuju, prepuno brutalnosti i bola. Ponekad, ako vam se posreći, svet je ravnodušan prema vama. Ipak, ako ste još i devojčica, vaša hraniteljska porodica ima sreće. Uvek može da se dogovori i proda vas kao nevestu nekom bogatom starcu.

Žin je na svojoj koži iskusila sve ovo. Ona je niko, njen život nikome ništa ne znači, i niko ne mari za njenu sudbinu. Ako želi da se izbavi iz blata u kojem je odrasla, ima samo dva puta. Prvi vodi preko kreveta odvratnog starca. Drugi kroz kapije najprestižnije vojne akademije u Sinegardu. Da bi sledila taj drugi put, Žin će učiniti sve što je u njenoj moći. I više od toga.

Povezana vest:  Ture podzemnim Beogradom - Go2Serbia

Makov rat: Šaman je roman koji će oduševiti čitaoce epske fantastike.

Idealna preporuka za ljubitelje šaha ali i sve one koji uvek biraju mudro i zabavno štivo – knjiga Najlepše partije svetskih velikana autorskog tandema Goran Milisavljević i Milorad Kovačević.

Šah je igra koja se razvila još u prvim društvima, a danas je igraju milioni ljudi širom sveta, različitih uzrasta, interesovanja i profesija. S obzirom na toliku popularnost, mnogi veliki umovi ostavili su značajan trag u šahovskoj istoriji tokom godina, a ovde smo odabarali i predstavili trideset dva velikana koji su dali izuzetan doprinos unapređenju i promovisanju šahovske igre. Osim kratke priče o njihovim životima i zanimljivostima koje su ih obeležile, u knjizi je predstavljena i po jedna njihova čuvena partija, koju stručni kritičari smatraju najlepšom.

Povezana vest:  „Krilata deca" Srđana Dragojevića od četvrtka u knjižarama

Knjiga Najlepše partije svetskih velikana namenjena je poznavaocima šaha ali i svima koji to žele da postanu. Ljubiteljima će predstavljati zanimljivo štivo i verovatno će ih obradovati nekim novim pojedinostima o ličnostima koje su im dobro znane, dok će manje upućenima pružiti sjajnu priliku za bogaćenje šahovskog znanja i dublje upoznavanje tajni ove drevne igre.

Žanrovski, ova knjiga spada u biografije i memoare, ali podjednako će biti zanimljiva i čitaocima romana kao što je Damin gambit.
Ne propustite priliku da putem sajta Vulkan izdavaštva poručite knjige čije će vas stranice zabaviti i upoznati sa misterioznim svetovima, bilo da je u pitanju izmaštan ili svet čudesne igre kao što je šah.