Bečka inicijativa „Kvir lonac malih projekata“ (nem. „Queerer Kleinprojektetopf“) ove godine će podržati projekte sa LGBTIQ temom u radu sa decom i mladima. Svake godine udruženja mogu da se prijave za finansijsku podršku preko internet stranice www.queer.wien.at u periodu od 1. oktobra do 31. decembra za narednu godinu. Podržavaju se projekti koji se bave LGBTIQ temama, razbijanju homofobije i predrasuda prema LGBTIQ osobama, kao i promovisanjem raznolikosti društva.

Povezana vest:  Oleg Kirejev i Vasil Hadžimanov zajedno 28. februara na Kolaracu

Ove godine se 23 projekta prijavilo za finansijku podršku, a komisija je izabrala deset projekata za koje će biti odobrena novčana sredstva. U izabrane projekte spadaju akademija za mlade kvir osobe starosti između 16 i 26 godina udruženja „Cinema Arts“, predstavljanje pravnih LGBTIQ tema široj javnosti u organizaciji pravnog komiteta „Lambda“, produkcija onlajn predavanja udruženja „QWIEN“, predstava „How long are you planning to stay“ udruženja „Complicit“, zatim edukativne aktivnosti, radionice i seminari.

Regenbogenparade, Rathausplatz, Burgtheater / Rainbow Parade, Rathausplatz, Burgtheater

Služba za antidiskriminaciju za istopolne i transrodne načine života i Magistratsko odeljenje za obrazovanje i omladinu upravljaju inicijativom „Kvir lonac malih projekata“ koja omogućava donaciju do 5.000 evra po udruženju i godini. „LGBTIQ je jako važna tema za Beč koji se zvanično već 22 godine bori protiv diskriminacije i zalaže za jednakost LGBTIQ osoba u svim segmentima društva“, izjavio je Volfgang Vilhelm rukovodilac Službe za antidiskriminaciju za istopolne i transrodne načine života.

Povezana vest:  Nagrada "Neven" dodeljena Vesni Aleksić za roman "Sazvežđe violina"

PHOTO: Sharon McCutcheon i WienTourismus/Paul Bauer