teofil_milenkovicViolinista Teofil Milenković održao Novogodišnji koncert

 

Mladi violinista Teofil Milenković sa članovima svoje porodice održao je večeras u Skupštini grada Breograda pred brojnom oduševljenom publikom četvrti Novogodišnji koncert.

Iz rodnog grada Frosinone u Italiji Teofil (11) sa roditeljima, violinistima ocem Zoranom, majkom Marijom Karlom Mihelčič, sestrom Timosenom (8) i mlađim bratom violončelistom Atanasijem (7), četvrtu godinu zaredom dolazi u Beograd i daruje našoj publici svečani koncert prvog dana Nove godine po julijanskom kalendaru.

Povezana vest:  Nova Vulkančić letnja akcija: 3 knjige za 999 rsd!

Lepota muzike uvećana toplim, iskrenim uživanjem u radosti zajedničkog muziciranja porodice u kojoj samo dva najmlađa člana, blizanci, rođeni pre dva meseca, još ne sviraju, dotakla je publiku zvezdanom prašinom iz bajke.

Korelijevu kompoziciju „La Folia“  poneseni mladi virtuoz Teofil uz klavirsku pratnju slovenačke pijanistkinje izveo je briljantno, muzički zrelo tako da je pored publike bilo vidno zadovoljstvo i njegove porodice koja je na sceni pratila nastup.

Povezana vest:  Brus Dejvidson u Beču

Mlađi brat Atanasije i sestra Timosena obradovali su publiku izvanrednim muzičkim i scenskim nastupom,  razdraganim izvođenjem Fibihovog „Valcera pčela“ koji su izveli „plešući“ sa svojim instrumentima.

Teofil je vrlo rano pokazao talenat poput svog slavnog brata po ocu, violiniste Stefana Milenkovića. Do sada je održao 500 koncerata u više od 100 gradova širom sveta i osvojio 30 prvih mesta na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima.

Povezana vest:  Izložba "Živeo Život" od 8. maja u Novom Sadu

On svira na violini „Cristiano Ferraži“ izrađenoj specijalno za njega u Veroni 2010.godine.