Komedija “Šta je sobar video” britanskog autora Džoa Ortona, u režiji glumca i profesora glume Srđana Karanovića, premijerno će biti izvedena u ponedeljak, 19. aprila, na sceni Omladinskog pozorišta Dadov u Beogradu.

Glavne uloge igraju već afirmisani mladi glumci, svi sa iste klase na FDU: Dušan Matejić, Ivana Dudić, Anita Stojadinović, Jelisaveta Koraksić, Stefan Radonjić, Brankica Sebastijanović i Bogdan Bogdanović.

Njihov profesor na Fakultetu dramskih umetnosti iz Beograda i nekadašnji član Dadova Srđan Karanović sa istom podelom glumaca je režirao veoma uspešnu predstavu “Ne oklevaj, improvizuj”, koja se godinama igra na sceni Teatra Vuk, a gostuje i po Srbiji.

Povezana vest:  Uručena nagrada "Lazar Trifunović" i priznanje DIUS

Glavni događaj u ovoj urnebesnoj komediji jeste pokušaj uglednog psihijatra da prikrije svoju preljubu koristeći se lažima, pri tom upliće sebe i ostale aktere u sve veći komični haos, da bi na kraju bio primoran da ipak kaže istinu ne bi li spasao svoju karijeru i brak.

Komad je prepun histerije, nervoze, neuravnoteženosti, frurstriranosti, ugušenih i pritajenih strasti.

Povezana vest:  Knjiga za decu 21. veka - "Kamile su debele" Uroša Petrovića u prodaji od 15. jula

Ova komercijalna laka komedija sastavljena je od niza konfuznih situacija, zamena identiteta, travestije, ucena, pretnji, seksualnih i psiholoških igrica, obogaćenih dosetkama na temu homoseksualizma, nimfomanije i građanskog morala u Velikoj Britaniji.

Ono što je zajedničko svim likovima je zapravo prikriveno nezadovoljstvo sobom i svojim životom, i potreba da se nešto promeni, a jasno je koliko su male šanse da se u tome uspe.

Povezana vest:  "Božićni susreti" u Ruskom domu od 24. do 28. januara

Od glumačke ekipe najpopularnije su Ivana Dudić i Brankica Sebastijanović.

Dudićeva je igrala u serijama “Ubice mog oca”, “Crveni mesec”, “Senke nad Balkanom 2”, “Istine i laži”, “Urgentni centar”, “Jugoslovenka”, dok je druga ranije bila slavna zbog serijala “Sinđelići”, kao i filmu i seriji “Kad ljubav zakasni”, a u poslednjem periodu jedino u seriji “Švindleri” (2020).

Kostime za predstavu uradila je Katarina Grčić Nikolić, a scenografiju Saško Krstev.