Još osam dana je ostalo za prijavu na Javni konkurs za finansijsku podršku lokalnim umetnicima i radnicima u kulturi za realizaciju studijskog i istraživačkog putovanja u Japan, koji je raspisala Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture” u saradnji sa organizacijom EU – Japan fest iz Tokija. Rok za dostavljanje prijavnih formulara je 30. april.  

Povezana vest:  Nedelja modernog stripa u galeriji New Moment

Cilj konkursa je podsticanje internacionalizacije kulturne scene Novog Sada, povezivanje lokalnih kulturnih radnika u kulturi i umetnika sa partnerima iz Japana.

Ovo istraživačko putovanje u Japan donosi razvoj projekata saradnje, koji će biti realizovani 2022. godine u okviru projekta „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”. Sa tim u vezi, predlozi projektnih ideja treba da budu u skladu sa programskim lukovima i temama projekta „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”, a sve detalje zainteresovani aplikanti mogu pronaći na ovom linku.

Povezana vest:  Besplatni programi u muzejima od 9. do 18. maja

Prijave sa pratećom dokumentacijom šalju se na [email protected].

Konkurs se sprovodi u dve faze, koje obuhvataju predselekciju i selekciju. Predselekciju vrši komisija koju formira Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”, a selekciju organizacija EU – Japan Fest.

Konkurs je kontinuirano otvoren, bez definisanog krajnjeg datuma. Selekcija kandidata se vrši periodično, a rezultati selekcije se šalju direktno kandidatima. Rokovi za dostavljanje prijavnih formulara u 2021. godini su: 30. april, 30. jun i 31. avgust.

Povezana vest:  Jovan Kolundžija održaće koncert 16. decembra na Kolarcu

Više informacija o Javnom konkursu u okviru programa razmene Kizuna, potražite ovde.