Lepa vest za sve ljubitelje Petsona i Findusa! Povodom 75. rođendana Svena Nurdkvista, autora knjiga o ovim neodoljivim junacima, Kreativni centar najavljuje ekskluzivno objedinjeno izdanje Avanture s Petsonom i Findusom! Ta knjiga će u Švedskoj izaći 30. aprila, baš na rođendan ovog značajnog švedskog pisca i ilustratora za decu, a u Srbiji  će se pojaviti nekoliko nedelja kasnije.

Knjiga Avanture s Petsonom i Finudsom sadrži već objavljene priče Kako se mali Findus izgubio, Poznajete li Petsona i Findusa?, Lov na lisicu, Mačak Findus i petao i Petson kampuje, kao i zanimljiv dodatni materijal iz kojeg će čitaoci saznati ko su zapravo ovi simpatični junaci, šta je bilo pre nego što su se upoznali i postali najbolji prijatelji, šta vole, a šta ne vole, kako provode vreme na Petsonovom imanju… Pored toga, knjiga sadrži i neke od neobjavljenih ilustracija Svena Nurdkvista, jedinstven recept za odlične palačinke, ideje za majstorisanje pravo iz Petsonove radionice, pravila jedne neverovatne igre memorije i još mnogo toga.

Povezana vest:  VESELA NESANICA DRŽALA JE SRBIJU U 14. NOĆI MUZEJA BUDNOM!

Izdanje Avanture s Petsonom i Findusom već je u štampi i biće objavljeno krajem maja, a do 24. maja možete ga kupiti u pretprodaji, po sniženoj ceni od 2310 dinara (redovna cena knjige biće 3300 dinara). Dostava je besplatna i važi za sve porudžbine na teritoriji Srbije. Ovo izdanje, namenjeno predškolcima i mlađim osnovcima, biće objavljeno u tvrdom povezu, na 144 strane.

Pretplatu možete izvršiti na sajtu Kreativnog centra, uz plaćanje uplatnicom ili kreditnom karticom ili lično u knjižarama Kreativnog centra u Beogradu i Nišu:

  • TC Eurocentar, Makedonska 30, Beograd (radno vreme: radnim danima od 9 h do 21 h, subotom od 9 h do 17 h, nedeljom ne radi);
  • Uroša Martinovića 12 (ulaz iz Omladinskih brigada), Novi Beograd (radno vreme: radnim danima od 9 h do 20 h, subotom od 10 h do 15 h, nedeljom ne radi);
  • Sinđelićev trg 19, Niš (radno vreme: radnim danima od 8 h do 20 h, subotom od 8 h do 15 h, nedeljom ne radi).
Povezana vest:  Međunarodni susreti lutkarskih škola na sedamnaestom Međunarodnom festivalu pozorišta za decu

Pretprodajna akcija se završava 24. maja, nakon čega će vam knjiga Avanture s Petsonom i Findusom biti poslata na kućnu adresu ili ćete moći da je preuzmete u knjižarama (o čemu ćete biti na vreme obavešteni). Ostvarite popust i uživajte ponovo u nekim od poznatih Petsonovih i Findusovih avantura, objedinjenih u ovoj knjizi!

Sven Nurdkvist (1946) jedan je od najznačajnijih švedskih ilustratora i pisaca za decu. Čiča Petson i mačak Findus su njegovi širom sveta poznati junaci, a inspiraciju za prve njihove avanture Sven Nurdkvist pronašao je igrajući se sa svojim malim sinovima. Crteži Svena Nurdkvista prepoznatljivi su po osobenim detaljima i bojama. Svaki crtež je svet za sebe, pun malih stvorenja, a može se gledati dugo i često i svaki put će se videti nešto novo. Možda su upravo zbog toga Nurdkvistovi crteži toliko cenjeni među čitalačkom publikom svih uzrasta – od dece do odraslih. Knjige o Petsonu i Findusu već 30 godina razveseljavaju decu širom sveta. Prevedene su na 44 jezika, objavljene u preko 70 zemalja i dosad su prodate u više od osam miliona primeraka, a o dogodovštinama ovih junaka snimljeni su i crtani filmovi. Kreativni centar je prethodnih godina objavio više od deset knjiga o Petsonu i Findusu.

Povezana vest:  Zoranu Penevskom uručena Nagrada Zmajevih dečjih igara!