Havijer Sijera, autor bestesela „Dama u plavom“ i „Tajna večera“, nas veoma nadahnuto baca u svet u kojem se istorija, nauka i mitologija udružuju u izuzetno uzbudljivom i originalnom romanu zasnovanom na činjenicama „Pandorina poruka“.

Uvek kad neka dogma padne, rodi se novi svet.

Tačno na svoj osamnaesti rođendan Ajris je primila veoma neobično pismo od svoje tetke. Na samom početku, tetka je požuruje da ga odmah pročita. Napisano je u vanrednim okolnostima.

Povezana vest:  Umetničko veče Otvorenog ateljea Divart

Iako se čini da se tetka priseća uspomena na njihovo zajedničko putovanje po južnoj Evropi, ispostaviće se da joj zapravo poverava dugo čuvanu tajnu da drevni mitovi sadrže ključ za shvatanje porekla života, bolesti, pa čak i naše budućnosti.

Zasnivajući svoj rad na istraživanjima važnih naučnika i nobelovaca, Sijera je napisao pronicljivu i opsenjujuću priču koja će proširiti naše vidike i neminovno poremetiti naše dosadašnje poimanje civilizacije. „Pandorina poruka“ se osvrće na drevna vremena u kojima je čovečanstvo takođe bilo izloženo brojnim opasnostima i pandemijama, ali je uvek pronalazilo rešenja da prevaziđe sve pretnje i nevolje. Ovo nesvakidašnje pismo puno je intrige, misterije ali i saznanja i nade jer posle mraka uvek dolazi svetlost.

Povezana vest:  Predstava "Trst" Ateljea 212 oduševila publiku na Brionima

„Pandorina poruka“ Havijera Sijere u prodaji je od srede 12. maja u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.