Berlin u jesen 1928. miriše na benzin, meskalin i francuske parfeme. Bezimeni radnik dolazi u poslanstvo Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca kako bi prijavio nestanak svog prijatelja Milutina Topalovića. Miloš Crnjanski, ataše za kulturu, i Miloš Verulović, vojni savetnik u poslanstvu i heroj sa Kajmakčalana, kreću u potragu za iščezlim čovekom. Trag ih vodi od luksuznih restorana i bučnih džez kabarea u kojima uživa vesela gradska elita do zapuštenih kvartova po kojima se vuku uživaoci opijata.

Povezana vest:  Počinje Leto na Gardošu

Stara poslovica kaže „Kada počneš da kopaš, nemoj nikada kopati do dna.“ Crnjanski i Verulović ipak jesu. Ovo je knjiga o tome šta su našli, tamo na dnu.

Novi roman Slobodana Vladušića, istorijski triler „Omama“, delo je zasnovano na proučavanju građe o životu i delu Miloša Crnjanskog, ali su sam zaplet kao i glavni junak i pripovedač Miloš Verulović plod piščeve mašte.

Povezana vest:  Vulkanova onlajn-akcija povodom Svetskog dana knjige

„Pokušao sam da u ovom romanu dam odgovor na pitanje ko je zapravo bio Miloš Crnjanski, a isto tako, i da čitaocima ispričam jednu brzu i dinamičnu priču o atmosferi tada najvećeg evropskog megalopolisa. Pored toga, ’Omama’ je naravno i roman o nama, službenicima poslanstva Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca u kome je Crnjanski bio ataše za kulturu, kao i građanima Berlina: i onima koji žive u luksuznim kvartovima na zapadu, ali i o onima koji preživljavaju na istoku, oko Aleksanderplaca“, istakao je Vladušić.

Povezana vest:  Medija centar Beograd predstavlja izložbu Koraksovih karikatura PARALELNA STVARNOST

„Omama“ je svojevrstan nastavak autorovog bestselera „Veliki juriš“, a možete ga pronaći od subote 29. maja u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.