nussknackerNacionalni balet na ledu iz Sankt Peterburga večeras u SC

 

Ansambl Nacionalnog baleta na ledu iz Sankt Peterburga, prva i do sada jedina baletska trupa koja izvodi klasičan balet na ledu, gostovaće večeras u Centru „Sava“ sa popularnim baletom Petra Iljiča Čajkovskog „Krcko Oraščić“.

Posle velikog uspeha i rasprodatih predstava „Labudovo jezero“ i „Pepeljuga“ u Centru „Sava“ protekle dve godine, ansambl iz Sankt Peterburga ovog puta izvešće popularnu baletsku bajku o lutku Ščelkunščiku na ledu.

Povezana vest:  Balet "Krcko Oraščić" večeras u Sava centru

Ansambl od 80 plesača na ledu, od kojih su većina bili umetnički klizači, osvajači ruskih i međunarodnih nagrada i medalja na takmičenjima, do sada je imao preko 7.000 nastupa širom sveta na kojima je oduševljavao publiku nesvakidašnjim baletskim spektaklom na ledu.

Nacionalni balet na ledu je osnovao Konstantin Bojarski 1967. godine, postavljajući „Krcka Oraščića“ na ledenu scenu, prvi put kombinujući umetnost klizanja na ledu sa klasičnim ruskim baletom.

Povezana vest:  Uzbudljiv triler "Jedan pogrešan korak" Marka Popovića u prodaji

Nastup ansambla je odmah naišao na odličan prijem kod publike i kritike. Na oko 7.000 nastupa širom sveta predstavili su balete „Lepotica i zver“, „Krcko Oraščić“, „Uspavana lepotica“, „Labudovo jezero“ i „Romeo i Julija“.

Sanktpeterburški balet predvodi umetnički direktor Konstantin Rasadin, zaslužni umetnik Rusije, koji je više od 23 godine bio vodeći solista Marinskog baleta, nastupao sa Mihailom Barišnjikovim i Natalijom Makarovom.

Povezana vest:  Koncert: Bicinium - Scensko muzički krug

Ulaznice za zimsku čaroliju na ledu prodaju se na blagajnama Centra „Sava“ i Bilet servisa po ceni od 1.800 do 2.600 dinara.