Institut-ServantesIzložba mladih španskih umetnika u Servantesu

 

Izložba mladih španskih umetnika Albe Eskajo i Viktora Albe pod nazivom „Sa ove strane“ („Aquende“) biće otvorena sutra uveče u Galeriji Instituta Servantes.

Kako je najavio Servantes, dvoje umetnika predstaviće kolekciju od 20 radova u tehnici ulja na platnu, nastalih u Beogradu i otkriti inspiraciju za njih. Autori dela koja se čuvaju u različitim kolekcijama širom Evrope u Galeriji Servantes predstaviće radove koji pružaju specifičan pogled na sredinu, sa „ove strane pejzaža“, kao što naziv izložbe i govori.

Povezana vest:  Noć knjige - 14. decembra od 17 sati do ponoći!

Eskajo i Alba posle diplomiranja u rodnoj zemlji odabrali su Srbiju za usavršavanje na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Čedomira Vasića.

Eskajo je posle diplomiranja na Univerzitetu Komplutense u Madridu nastavila studije na Univerzitetu lepih umetnosti u Bolonji a trenutno je u Beogradu na usavršavanju.

Od 2006. godine učestvuje u različitim međunarodnim projektima, umetničkim kolonijama i izložbama. Česta putovanja doprinose njenom stalnom usavršavanju i zrelosti njenih slika na kojima dominiraju pejzaži, fauna ili flora.

Povezana vest:  Potraga za Nefertiti dobila novi podsticaj

Alba se posle diplomiranja na Univerzitetu u Salamanki usavršava na FLU u Beogradu. Učestvovao je na brojnim kolektivnim izložbama, a imao je i nekoliko samostalnih. Aktivno učestvuje u radionicama i na konferencijama, a 2008.godine objavio je knjigu Stvaralački proces (kolekcija Pinseladas). Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja, a njegova dela nalaze se u kolekcijama više institucija i fondacija.

Izložba će biti otvorena do 13. februara. Ulaz u galeriju je slobodan.

Povezana vest:  Putevi savremene drame regiona u Narodnom pozorištu