U srži romana „Šala“ Domenika Starnonea su porodične veze i dramatične sudbine junaka, pune neizvesnosti i iznenađenja. Jedan od najvećih savremenih italijanskih pisaca stilski prefinjeno i van uobičajenih tokova piše o ambicijama, porodici i starosti.

Zamislite dvoboj. Zalazak sunca. Čelični pogledi. Zadržan dah. Čuju se samo otkucaji srca… Ali ne, ovo je priča o sasvim drugačijem dvoboju. Sa jedne strane je Danijele Malariko, uspešni ilustrator koji je svestan da je pred krajem karijere. Sa druge Mario, Danijeleov četvorogodišnji unuk.

Povezana vest:  Za opuštanje na plaži - novi roman N. Roberts "Potraga"

Danijele godinama živi na hladnom severu Italije, u dobrovoljnoj virtualnoj izolaciji, usredsređen na svoj rad. Mir će mu poremetiti ćerkin poziv s molbom da se vrati u Napulj na nekoliko dana da pričuva unuka dok su ona i njen muž na poslovnom putu.

Tako se Danijele vraća u kuću u kojoj je odrastao – u odaje detinjstva koje opsedaju duhovi prošlosti porodice Malariko. Ispod prozora pulsira Napulj, lukav, nasilan i strastven grad čiji se uticaj nikada ne može poljuljati. Dok ga Mario bude stalno podsećao na život koji tek počinje, Danijele odlučuje da se razračuna sa sopstvenim ambicijama i životnim izborima.

Povezana vest:  Novi triler „Nikog nema kod kuće“ autora Tima Vivera u prodaji

Domeniko Starnone (Savijano, 1943) je italijanski pisac, scenarista i novinar. Saradnik je brojnih novina i časopisa. Piše i scenarije, a brojni filmovi zasnovani su na njegovim knjigama. Godinama unazad Starnone je, s vremena na vreme, povezivan sa „pravim“ identitetom Elene Ferante, a postoji sumnja da to može biti i Starnoneova supruga koja je takođe pisac.

„Šala“ Domenika Starnonea u prodaji je u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

Povezana vest:  Prvi međunarodni operski studio "Vojislav Soldatović" u Srpskom narodnom pozorištu