„Balada dekadenta“, nova knjiga Marka Brakovića, lucidni je roman iz muškog ugla o seksualnosti i razlozima koji nas upućuju ka ljubavi za ceo život.

Glavni junak, stabilan muškarac u ranim četrdesetim, poznati psihoterapeut i pisac, raskida četvorogodišnju vezu i ponovo traga za ljubavlju i brakom. Nakon niza živopisnih seksualnih iskustava, ali i uzbudljivih putovanja u Hrvatsku, Portugal, Sloveniju i Austriju, on iznova otkriva vrlinu skromnosti i razliku između želje i čežnje: svako želi da bude voljen, ali samo oni koji prođu kroz patnju odbijanja mogu da spoznaju putokaz ka pravoj ljubavi.

Povezana vest:  Tri domaće predstave na 57. Bitefu

„Ovo je do sada moj najobimniji, najsadržajniji i najličniji roman, koji predstavlja period od jedne godine mog života, i to od leta 2018. pa sve do jeseni 2019. godine. Manji deo romana predstavlja autofikciju, ali neću reći šta se nikada nije desilo, jer nije važno. Važno je da je roman odličan i da sam njime prezadovoljan“, rekao nam je Marko Braković, dodajući da je „Balada dekadenta“ ljubavni roman ispričan iz muškog ugla koji će voleti i žene, jer pokazuje ranjivost muškarca osvajača i svu suptilnost i slojeve muške ljubavne patnje.

Povezana vest:  Od sutra u prodaji nova knjiga Ivana Ivačkovića „Pisma iz Tajnog grada"

„Za ljubitelje putovanja ovo je i ’road’ roman, jer se mnoge važne scene dešavaju na Hvaru, Lisabonskoj tvrđavi, Sintri, Ljubljani, Mariboru i Gracu, tako da sam ubeđen da će mnogi zavoleti ovo delo i datu mu večni život. Uostalom, tako je bilo i do sada. Uživajte!“

Roman „Balada dekadenta“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.

Povezana vest:  „Kako je propao svet?” – u Pozorištu je rešenje