Novi roman „Mi protiv vas“ Fredrika Bakmana, omiljenog stranog pisca na ovim prostorima i tvorca čuvenog Uvea, uskoro stiže u knjižare Laguna i Delfi.

Medvedgrad je mali grad u kojem su meštani navikli na nevolje i težak život. Slično je i u susednom gradu Vresištu. Posla nema za žitelje oba mesta, a i jedni i drugi polažu nade u svoje hokejaške klubove. Dok svako traži način da se snađe u teškim vremenima, Maja i Ana provode leto na skrivenom Ostrvu u želji da pobegnu od celog sveta. Rivalstvo između Medvedgrada i Vresišta prerasta u nemilosrdnu bitku za novac i opstanak. Hokejaški klub Medvedgrada verovatno će biti raspušten. Poslednja nada im je mladi igrač Amat, najbrži hokejaš Medvedgrada.

Povezana vest:  Nove predstave za tinejdžere u Domu omladine Beograda

Nasilje se uvlači u grad. Čini se da je ljude najlakše naterati da se mrze. Kad bude postignut poslednji gol, neko iz Medvedgrada biće mrtav. Stanovnici oba mesta zapitaće se da li je posle svega moguć život u kojem će hokej biti samo jednostavna igra na parčetu leda između dva gola i dva tima. Samo mi protiv vas.

Povezana vest:  Predstava "DECA NA INTERNETU 2" 11. januara u Domu omladine

Roman je posvećen svim mukama i radostima, malim i velikim pričama koje sačinjavaju naše zajednice. Uz ogromnu saosećajnost i razumevanje Bakman nam otkriva kako nas odanost, prijateljstvo i ljubaznost mogu provesti kroz najteže trenutke.

„Mi protiv vas“ Fredrika Bakmana u prodaji je od ponedeljka 11. oktobra u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

Povezana vest:  Drugo izdanje "Suza Svetog Nikole" Branislava Jankovića