Prisustvujte konačnoj borbi Zmajeva za apsolutnu vlast u finalu trilogije „Luna“ Ijana Mekdonalda u romanu „Mesečev osvit“, od kojeg će vam zastati srce.

Rat za Mesec besni. Njegov ishod odrediće sudbinu celog čovečanstva.

Stotinu godina u budućnosti vodi se rat između Pet Zmajeva – pet porodica koje kontrolišu vodeće industrijske kompanije na Mesecu. Svaki klan čini sve što je u njegovoj moći da se uzvere na vrh lanca ishrane – ugovorenim brakovima, korporativnom špijunažom, otmicama i masovnim ubistvima.

Povezana vest:  Upoznajte Božicu Velousis, najlepšu i najhumaniju srpsku književnicu

Domišljatim političkim manipulacijama i pukom snagom volje Lukas Korta se diže iz pepela i grabi kontrolu nad Mesecom. Može ga zaustaviti jedino njegova sestra Arijel, briljantna lunarna pravnica.

Književni kritičari širom sveta imaju samo reči hvale za „Lunu“: „Svaki Mekdonaldov lik iz čije vizure pratimo priču je human, fascinantan i povremeno uznemirujuće realističan, a Sunčev sistem 22. veka dočaran je čudesno“, objavio je Publishers Weekly.

Povezana vest:  Avantura u MIKSerU

Zanimljivost vezana za Mekdonaldovu trilogiju jeste i da je CBS kupio prava na roman „Luna – Mlad mesec“ sa namerom da napravi televizijsku seriju.

Ijan Mekdonald je rođen 1960. u Mančesteru u Engleskoj. Majka mu je Irkinja, a otac Škot. Sa porodicom se preselio u Severnu Irsku 1965. Osvojio je nagradu „Lokus“, nagradu Britanske naučnofantastične asocijacije i Memorijalnu nagradu „Džon V. Kembel“. Trenutno živi u Belfastu.

Povezana vest:  Trkulja i Balkanopolis u Kombank dvorani 30. maja

„Luna – Mesečev osvit“ u prevodu Gorana Skrobonje možete pronaći od utorka 28. decembra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.