Predstavljamo vam pet naslova iz oblasti fantastike, SF-a, horora i misterije koje ste najviše čitali tokom 2021. godine.

Ponoćno sunce autorke Stefani Majer preporučujemo onima koji žele da pročitaju poznatu priču iz serijala Sumrak saga, ali iz Edvardove perspektive, i još jače osete snagu njegove ljubavi. I svima koji žele da se bar na tren osete kao tinejdžeri!

Prošlo je petnaest godina. Sada je vreme za njegovu stranu priče.

Epski roman o neodoljivim iskušenjima i razornim posledicama besmrtne ljubavi. Trijumfalni povratak jednog od najvećih izdavačkih fenomena savremene književnosti koji je očarao milione čitalaca širom sveta.

„Belin i Edvardov san da žive zajedno i njihova posvećenost tome potpuno su zarazni!“ – Dejli telegraf

Potpaljivačica je knjiga za istinske fanove estetike čuvenog Stivena Kinga.

Upoznajte Čarli Makgi – i saznajte šta se desi kada nevinost i lepota rasplamsaju zlo i užas.
Prvo su jedan mladić i jedna devojka bili subjekti najtajnijeg vladinog eksperimenta, osmišljenog da kod učesnika stvori izvanredne psihičke moći. Onda su se taj mladić i ta devojka zaljubili, venčali i dobili dete. Ćerku.

Povezana vest:  Mesec pozorišta za mlade u DOB-u počinje izvođenjem predstave "35 KALORIJA BEZ ŠEĆERA"

„Jezivo, sablasno… Više nego zastrašujuće!“ – Pablišers vikli

Stranger Things: Sumnjičavi umovi Gvende Bond je prvi zvanični Stranger Things roman, koji otkriva istinu o majci Jedanaestice.

Sve počinje u Sumnjičavim umovima!

Indijana, Sjedinjene Američke Države, 1977. godina. Blistavi crni automobil prošao je kroz žičanu kapiju laboratorije koja zlokobno proviruje iz šume u okolini Hokinsa, gradića u Indijani. Čovek koji njom upravlja je doktor Martin Brener, naučnik na čelu supertajnog vladinog istraživanja. Po njegovom mišljenju, od subjekata koje je odabralo medicinsko osoblje, nijedan ne pokazuje potencijal potreban za postizanje izvanrednih rezultata.

Povezana vest:  Stiven Hoking "Kratka povest mog života" u svim knjižarama Vulkan

„Knjiga koju su fanovi jedva dočekali i koja će im otkriti mnogo nepoznatih detalja!“ – Njujork tajms

Stranger Things: Tama na rubu grada autora Adama Kristofera je drugi zvanični Stranger Things roman, koji otkriva dugo skrivane tajne i govori o događajima pre prve epizode hit serije.

Svetla se gase u gradu koji nikad ne spava. Hokins, Božić 1984. Šef policije Džim Hoper oduvek je mrzeo ovaj dan u godini: previše je bolnih uspomena, previše je teška samoća. Međutim, sada se sve promenilo. Sada je sa njim Jedanaest, a on želi da joj pruži mir i zaštitu, kao svaki dobar otac. Ali njegova usvojena ćerka ima drugačije planove. U podrumu je pronašla kutiju punu dokumenata, fotografija i nepoznatih imena, i nema nameru da ga ostavi na miru dok joj sve ne ispriča. Svu istinu koju je on izabrao da zaboravi, tajna vrata u njenu prošlost.

Povezana vest:  U prodaji četvrta i poslednja knjiga „Magične serije" Vinks kluba

Hanibal, rađanje zla je knjiga za sve poštovaoce Tomasa Harisa i njegove sage o Hanibalu Lekteru.

Roman Hanibal, rađanje zla smešten je u prošlost, doba Hanibalovog detinjstva, i donosi priču o poreklu njegovog zla. Knjiga je objavljena 2006. godine i rasprodata u više od milion i po primeraka. Kao i svi prethodni nastavci, roman Hanibal, rađanje zla adaptiran je u filmsku priču 2007. godine, koja je na domaćem tržištu dostupna pod nazivom Uzdizanje Hanibala.

„Haris duboko zaranja u Lekterovu prošlost… Verovatno njegov najbolji roman.“ – Vašington post

Svoju dozu adrenalina potražite na sajtu Vulkan izdavaštva i uživajte u predstojećim praznicima. U toku je velika novogodišnja akcija na sajtu vulkani.rs i neke od ovih naslova možete kupiti po sjajnim cenama.