10_najvaznijih_stvariNovi naslovi Kretivnog centra : 10 najvažnijih stvari koje možete da učinite za svoju decu i Šta nam koka daje

 

Ediciju Dobar roditelj čine priručnici o roditeljstvu čiji su autori renomirani domaći i inostrani stručnjaci. Pisani su koncizno i jasno sa željom da pomognu i ohrabre roditelje na tom nimalo lakom ali zanimljivom putu ka ostvarenju porodice ali i sebe.

Edicija Dobar roditelj obogaćena je novim naslovom 10 najvažnijih stvari koje možete da učinite za svoju decu. Autorka Roni Džej, majka troje dece i maćeha još troje, otkriva čitaocima šta je to što je najvažnije za odgajanje srećne, zdrave i uravnotežene dece onda kada život nameće previše obaveza i premalo vremena da bismo im se posvetili onoliko koliko želimo.

 

10 NAJVAŽNIJIH STVARI KOJE MOŽETE DA UČINITE ZA SVOJU DECU

Napisala Roni Džej (Roni Jay)

Ilustrovala Neda Dokić

Prevela sa engleskog Vukica Stanković

Kreativni centar 2011

 

Ništa nije važnije od dece i svaki roditelj želi da učini ono što je najbolje za njih i da bude što bolji roditelj. Ali kako da znamo da li nam to polazi za rukom? Nikada nije moguće sve uraditi – život je prepun obaveza i nikad nemamo onoliko vremena koliko bismo želeli. Šta je, dakle, ono što je najvažnije za odgajanje srećne, zdrave i uravnotežene dece?

Povezana vest:  Beogradski sajam knjiga od 20. do 27. oktobra

Knjiga 10 najvažnijih stvari koje možete da učinite za svoju decu daje odgovor na to ključno pitanje, kao i na mnoga druga, uključujući i sledeća:

Šta je ono najvažnije što svakako moramo da uradimo?

Kako da na najbolji mogući način provedemo vreme sa svojom decom?

Šta je ono najznačajnije čemu možemo da naučimo decu, a što će imati najveći pozitivan uticaj na njihov život?

Koje su to sitnice važne za njihovu sreću i uspeh u budućnosti?

U ovoj knjizi nalazi se niz dragocenih saveta koji će deci omogućiti da imaju srećno detinjstvo i da budu pripremljena za ispunjen život odrasle osobe, a roditeljima će olakšati život. U deset poglavlja opisane su sve najbitnije veštine koje su roditeljima potrebne da decu bezbedno izvedu do kraja puberteta i da znaju da su obavili taj posao na najbolji mogući način.

Povezana vest:  Gala veče klasične gitare i svetska premijera „From Balkans with love“ op.190 brazilskog kompozitora Zanamona na Guitar Art Festival

 

O autorki

Roni Džej je majka troje dece i maćeha još njih troje. U želji da bude što bolji roditelj, posmatrala je šta rade najveštiji roditelji, pa je na osnovu toga i iskustva koje je stekla kao majka na prvoj liniji fronta došla do 10 najvažnijih stvari koje možete da učinite za svoju decu.

 

Sta_nam_koka_dajeIzdavačka kuća Kreativni centar objavila je radnu svesku za decu uzrasta 4 do 6 godina Šta nam koka daje? Uz pomoć roditelja mališani će moći da razvijaju svoje jezičke veštine dopunjavajući kratke stihove koji se odnose na svakodnevne situacije.

 

Povezana vest:  Izložba „Dijalog“ otvorena u galeriji Progres

ŠTA NAM KOKA DAJE

Stihovi za dopunjavanje

 

Napisala Vera Smiljanić

Ilustrovala Manja Radić-Mitrović

Kreativni centar 2011

 

Uz pomoć ove knjige trenuci zajedničkog čitanja biće zabavni i korisni. Dragi odrasli, pridružite se najmlađima u igri rečima tako što ćete im pročitati stihove i pomoći da dovrši rečenicu odgovarajućom rimom.

 

Predlažemo vam i da:

-postavite detetu i druga pitanja u vezi sa slikom;

-podstaknite dete na to da samo smisli stihove u vezi s još nekim pojmom sa slike;

-pomozite mu da među ponuđenim rešenjima zadatka pronađe nalepnicu sa tačnim odgovorom i potom je zalepi u prazno polje pored odgovarajućeg stiha.

 

Ne treba da vas obeshrabri to što će neki od stihova detetu biti teški za dopunjavanje. Preskočite ih i vratite im se kasnije ili drugi put, kad dete poraste. Biće uzbudljivo kad pri nekom sledećem čitanju knjige detetu sine pravo rešenje!

 

Uživajte u druženju!