ringispilLjubavni roman Ringišpil najprodavaniji u januaru

 

Ljubavni roman „Ringišpil“ Jelene Baćić Alimpić najprodavanija je knjiga u knjižarama u Srbiji i Crnoj Gori u januaru, pokazuje anketa virtuelne „Knjizare.com“.

Na drugom mestu je nedavno objavljeni srpski prevod novog romana japanskog pisca Harukija Murakamija „1Q84“, u izdanju beogradske „Geopoetike“, a sledi ovogodišnji NIN-ov pobednik „Ono što oduvek želiš“ Gordane Ćirjanić, u izdanju Narodne knjige iz Beograda.

Povezana vest:  Prva knjiga vrele erotske trilogije „HotEl" od petka u prodaji

Roman aktuelnog nobelovca Marija Vargasa Ljose „Avanture nevaljale devojčice“ zauzeo je četvrto mesto na januarskoj listi bestselera, dok je na petom mestu knjiga Vesne Dedić „Zauvek u srcu“. Slede romani avganistanskog pisca Haleda Hoseinija „Lovac na zmajeve“ i „Hiljadu čudesnih sunaca“, u izdanju beogradske „Lagune“, koji su bili i najprodavanije knjige tokom protekle godine.

Povezana vest:  Knjiga(e) za odrastanje

Među deset najprodavanijih u januaru našle su se i knjige „Miris kiše na Balkanu“ Gordane Kuić, „Jedi, moli, voli“ Elizabet Gilbert i „Blistavo i strašno“ Bekima Fehmijua.

Lista „Knjizare.com“ sačinjena je na osnovu ankete u beogradskim knjižarama „Beopolis“, „Dereta“, „Plato“, „Stubovi kulture“, „B92 šop“, „Delfi“, „Glasnik“, „Vulkan“, kao i u najvećim knjižarama u Zrenjaninu, Subotici, Šapcu, Zaječaru, Podgorici i Herceg Novom

Povezana vest:  I deca imaju svoju rutu u 11. Noći muzeja