Slavni autor romana „Ognjena kapija“ i „Plime rata“ Stiven Presfild ponovo se vraća u antički svet zadivljujućom sagom o nevoljnom heroju Rimskog carstva i usponu nove vere u romanu „Ratnik“.

Sinajska pustinja, Jerusalim 55. godine naše ere. Rimsko carstvo je u tihom previranju nakon Isusovog raspeća. Oficiri rimske vojske dobijaju obaveštajne podatke o hodočasniku koji nosi pismo religioznog fanatika pobunjenicima u Korintu. Sadržaj tog pisma mogao bi srušiti carstvo.

Povezana vest:  Otvaranje izložbe Dane Marinković "Uraban dekontekstualizacija"

Da bi sprečili katastrofu, Rimljani unajmljuju usamljenog ratnika Telamona iz Arkadije, bivšeg legionara, da presretne kurira i spreči ga da prenese poruku. Telamon se rukovodi sopstvenim mračnim principima koji ne podrazumevaju plemenite ciljeve ili moralne vrednosti. Ali kad uhvati hodočasnika, uslediće niz događaja koje ni Telamon ni carstvo nisu mogli da predvide.

Povezana vest:  Promocija knjige "Kako smo propevali" održana u Beču

Stiven Presfild, autor brojnih bestselera na temu antičkog ratovanja, izvanredno je objedinio učenost s pripovedačkim darom.

„Ratnik“ je u prodaji u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.