Ovog vikenda u Galeriji vas očekuju dva jedinstvena događaja! Manifestacija „Ko se lepo nosi, taj se i ponosi“ biće održana u subotu, 19. marta, dok će sladokusci ceo vikend uživati u Festivalu čokolade!

Manifestacija narodnog stvaralaštva biće svečano otvorena u subotu, 19. marta sa početkom u 13 sati, kada će svoje umeće prikazati brojna kulturno-umetnička društva i pevačke grupe Vojvodine. Posetioci će imati priliku da pogledaju reviju originalnih narodnih nošnji i izložbu najautentičnijih rukotvorina.

Povezana vest:  Promocija parfema "TIBURON AZUL" Verice Rakočević

Organizator manifestacije, udruženje žena „Naše nasleđe“, slavi žene Srema, Banata i Bačke koje kroz stvaralaštvo od zaborava čuvaju narodne običaje, kulturu i tradiciju.

Ljubitelje slatkiša tokom vikenda očekuje jedinstveni događaj na kom će moći da isprobaju najkvalitetnije čokolade domaćih proizvođača i da uživaju u nesvakidašnjim ukusima ove poslastice. Festival čokolade biće održan u subotu i nedelju od 10 do 22 časa u prizemlju Galerije.

Povezana vest:  Volontere osloboditi obaveza u školama i na fakultetima

Čokolada, onakva kakvu je danas znamo, napravljena je 1847. godine u Engleskoj. Već decenijama predstavlja omiljeni slatkiš mnogih, kako zbog izuzetnog ukusa, tako i zato što podstiče lučenje hormona sreće. Topljenje čokolade počinje na trideset petom podeljku Celzijusove skale, što je nešto ispod telesne temperature.

Upravo zato, čim stavimo kockicu ove poslastice na jezik, ona momentalno kreće da se topi u ustima. Tu započinje proces podsticanja lučenja endorfina, zahvaljujući kom se u mozgu stvara osećaj zadovoljstva, što dovodi do poboljšanja raspoloženja.

Povezana vest:  Održana trka Deda Mrazova na Paliću

Posetioci Festivala u Galeriji imaće priliku da istraže raznovrstan izbor najkvalitetnijih čokolada, a jedinstvene kombinacije ukusa predstaviće Adore chocolat, Ja volim Štark, Bambi, Pasteli, Candyuniverse i mnogi drugi.

Ulaz na oba festivala je besplatan.

Foto: Galerija promo