Najlepši deo priprema za Laguninu manifestaciju Dečji dani kulture, koja se održava od 13. do 17. aprila, jeste pravljenje spiska naslova za mališane i mlade. Među novitetima se nalaze brojni hitovi domaće i svetske književnosti.

Možete da postanete šta god želite kada porastete – poručuje poznata glumica i televizijska voditeljka Nina Seničar u svojoj prvoj knjizi posvećenoj najmlađim čitaocima. „Zvezda Slavica“ je divna slikovnica za decu i roditelje, knjiga sa podsticajnim porukama i toplim i maštovitim ilustracijama Vaneta Kosturanova.

Omiljeni pisac mališana svih generacija Ljubivoje Ršumović pripremio je još jednu književnu poslasticu. Četvrta knjiga iz vanserijskog serijala „Fazoni i fore“ će vas – ako već prethodne tri nisu – uz zdrav smeh dovesti do zdrave pameti.

Svet bajki Desanke Maksimović u knjizi „Bajka o trešnji“ dotiče najsitnije detalje iz života i otkriva sve strahove, sumnje i strepnje junaka koje je lako zavoleti. Taj svet je blizak narodnim predanjima, ali je uvek u dodiru sa savremenim okruženjem.

Povezana vest:  Drugi po redu Šekspir festival od 25. do 30. juna

„Bajka o Bajalicama“ Vojislava Todorovića je izvanredno napisan i filmičan roman za decu, koji sjedinjuje fantastiku i folklor u magičnu priču. Jedanaestogodišnja Milica i njen brat Milan odlaze u selo Bajalice. Ali šta može da bude uzbudljivo u selu u kojem žive starci? Zapravo, neuobičajeno dugovečni ljudi… Ovo je sjajan roman o prijateljstvu i požrtvovanosti koji zbog vrhunskog pripovedačkog umeća nećete ispuštati iz ruku.

Igor Kolarov (1973–2017) jedan je od najznačajnijih domaćih pisaca za decu i mlade. „Uvrnuti horoskopi“ su knjiga iz njegove zaostavštine, šaljivi horoskopi za školarce. Dvadeset pet bisera kratke forme prvi put su skupljeni i objavljeni u jednoj knjizi.

Serijal „Pravi golubovi“ Endrua Makdonalda je luckasta komedija koju će mladi čitaoci pročitati u jednom dahu! Ko su Pravi golubovi? Oni nisu samo sjajan odred boraca protiv zločina koji štite grad već su ujedno i najbolji drugari. Ovaj odred heroja predvodi Kamenko, pernati majstor prerušavanja. No hoće li njihovo drugarstvo uspeti da opstane i kad budu imali posla sa tajnim skladištem prepunim flaširanih ptica i odbeglim nojem kriminalcem na slobodi?

Povezana vest:  „Čarobnjak iz Lase“ autora Dejvida Mikija uskoro u prodaji

„Malamander“ Tomasa Tejlora je majstorski pripovedan roman koji vas svojom magijom navodi da poverujete u nemoguće. Niko zimi ne posećuje Grozomoru. Ni meštani ne izlaze kad padne mrak i kad vetar zavija oko stenja i olupine „Levijatana“, gde se još mota ljigavi malamander… Grozomora je oduvek bila tajanstveno i jezivo mesto puno čudnih priča. A onda sve postaje još čudnije…

Životinje su od svega živog na planeti najbliže ljudima. Fasciniraju nas svojim karakteristikama, sposobnostima i lepotom. Ipak, jezičku barijeru teško probijamo, ali kako životinje komuniciraju međusobno, otkriva nam knjiga „Kako razgovarati sa tigrom i drugim životinjama“. U ovoj knjizi čitaoci će otkriti kako više od sto životinja razgovara sa bićima iz okoline.

Knjiga „Mitopedija“, bogato ilustrovani vodič kroz svet fantastičnih bića, jedinstvena je riznica mitskih priča. Ovo vizuelno remek-delo povešće i starije i mlađe čitaoce na daleki put i vratiti ih pune mudrosti. U knjizi je predstavljeno obilje mitskih i legendarnih bića iz folklora naroda širom sveta.

Povezana vest:  Večeras u BDP-u premijera "Kad su cvetale tikve"

Popust na jednu Laguninu knjigu za decu iznosiće 25%, na dve 30%, na tri 35%, a na četiri ili više knjiga 40%.

Navedeni popusti primenjivaće se i na Dexy Co i Egmontova izdanja, ali bez mogućnosti da se kombinuju sa popustima na izdanja drugih izdavača. Naslovi drugih izdavača biće na popustu od 20% dok će odabrani gift program biti snižen do 20%.

Navedeni popusti se ne mogu kombinovati sa drugim popustima i akcijama.

Sa prijateljima manifestacije obezbedili smo poklone iznenađenja za svaku kupovinu Laguninih naslova, a isporuka će biti besplatna preko sajtova laguna.rs i delfi.rs na teritoriji Republike Srbije za naslove i gift program koji su na akciji.

Pored popusta na izdanja Lagune, očekuju nas druženja sa piscima i zanimljive i edukativne radionice.