Nedra Glover Tavab je stručnjakinja za veze i jedna od najuticajnijih psihološkinja na Instagramu. Ona nam u knjizi „Postavite granice, pronađite mir (Kako da se vratite sebi)“ predstavlja jednostavne a istovremeno efikasne načine za postavljanje zdravih granica na svim životnim poljima.

Svi znamo da treba da postavimo zdrave granice kako bismo uskladili posao i privatan život, izašli na kraj sa toksičnim ljudima i uživali u kvalitetnim odnosima sa partnerom, prijateljima i porodicom. Međutim, šta „zdrave granice“ zaista znače – i kako da uspešno ispoljavamo svoje potrebe, kako da znamo kada treba da kažemo „ne“ i nastupamo odlučno a da pritom ne uvredimo sagovornika?

Povezana vest:  U MUZEJU NARODNOG POZORIŠTA OTVORENA IZLOŽBA "IZA KULISA"

Tavabova predlaže da koristimo tehnike zasnovane na najnovijim istraživanjima i najdelotvornijim metodama koje se primenjuju u kognitivno-bihevioralnoj terapiji. Na taj način ćemo odrediti i izraziti svoje potrebe jasno i bez izvinjavanja i rešiti glavne probleme koji se kriju iza kozavisnosti, odmeravanja snaga, anksioznosti, depresije, izgaranja na poslu i mnogih drugih problema koji iskrsavaju. Autorka nas jasno upućuje kako da otvoreno govorimo o svojim potrebama i uživamo u slobodi koju nam pruža prirodno ponašanje.

Povezana vest:  Međunarodni Sajam dizajna u bečkom Muzeju primenjenih umetnosti

Kroz definisanje šest vrsta granica – fizičke, seksualne, intelektualne, emocionalne, materijalne i vremenske, ova knjiga je snažan vodič za definisanje očekivanja i ličnih granica koje nam pomažu da živimo spokojan život, da budemo poštovani i ostvareni kao što i zaslužujemo.

„Postavite granice, pronađite mir“ Nedre Glover Tavab možete naći u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

Povezana vest:  Otvorena izložba radova od recikliranih limenki studenata Fakulteta primenjenih umetnosti