Na jubilarnoj 90. tribini Laguninog književnog kluba, u petak, 5. avgusta od 18 sati u knjižari Delfi SKC razgovaraćemo o istorijsko-ljubavnom romanu „Grad kao Alis“ Nevila Šuta koji je napisao 1950. godine, neposredno nakon što se doselio u Australiju.

Ovaj evergrin roman je dirljiva ljubavna priča o mukama, patnji, ljudskoj istrajnosti i izdržljivosti, nehumanosti i nadvladavanju teškoća. Gosti će nam biti prevodilac Goran Skrobonja i novinarka Ksenija Prodanović.

Povezana vest:  Zbirka najlepših pesama za decu iz pera Desanke Maksimović – „Zlatni leptir“ u prodaji od 13. novembra

Džin Pedžet ima samo dvadeset godina i radi na Malajskom poluostrvu na početku japanske invazije. Zarobljena sa drugim Evropljankama i njihovom decom, primorana je na mukotrpan marš kroz džunglu koji će mnogima doneti smrt.

Surove okolnosti u kojima se zatekla u Džini će probuditi hrabrost, srčanost i pribranost, a poznavanjem malajskog jezika mnogim ženama će sačuvati život. No na maršu je pored iscrpljenosti veliki problem i glad. Kada se njena grupa sretne sa grupom zarobljenih australijskih vojnika, narednik Džo Harman će ukrasti za njih malo hrane i zbog toga biti svirepo kažnjen.

Povezana vest:  Izložba Marka Matića „KLIME-Air conditioners“ u galeriji ALT

Nekoliko godina posle rata Džin je u Engleskoj i sav taj košmar je ostavila za sobom. Međutim, zbog neočekivanog nasledstva vraća se na Malaju, gde je zatiče vest da je mladi australijski vojnik Džo Harman ipak preživeo.

„Grad kao Alis“ je na popustu od 30% do 5. avgusta u Laguninim klubovima čitalaca, Delfi knjižarama i na sajtu laguna.rs.

Povezana vest:  Vizuelni podsetnik „Naselje Cerak Vinogradi kulturno dobro Republike Srbije“ na 16. Beogradskoj internacionalnoj nedelji arhitekture