Predstava „Vlast“, zasnovana na pomenutom, nedovršenom komadu Branislava Nušića i delovima iz još nekoliko njegovih komedija koje pripadaju istom tematsko-motivskom korpusu vlasti, u adaptaciji i režiji Milana Neškovića, gostovaće 28. avgusta na kulturnoj manifestaciji „Nušićijada“ u Ivanjici.

U toj savremenoj postavci, u čijem fokusu je duhovita priča o ljudskoj prirodi i o tome kako vlast ulazi u pore svakog čoveka, svake porodice i grupe, uloge (oko tridesetak likova) tumače Aleksandar Srećković (Arsa), Ivan Bosiljčić (Svetozar), Nikola Rakočević (Miloje), Dimitrije Dinić (Pavle), Vanja Ejdus (Mara) i Zorana Bećić Đorđević (Rina).

Povezana vest:  Nova knjiga iz serijala o Nemanjićima "U ime sina" u prodaji

Komad će biti odigran u Velikoj sali Doma kulture Ivanjica sa početkom u 18,30 časova.

Neškovića u radu na predstavi nije zanimala dnevna politika, već fascinacija vlašću i promena koja se događa u osobama koje su ili na vlasti ili su bile nekada na vlasti, a ponajviše ga je intrigirala bliskost vlasti, kao društvena odrednica.

Dramaturg je Tijana Grumić, reditelj je uradio i izbor muzike, kao i video rad u saradnji sa agencijom „Super Dot“, kostimograf je Marina Medenica Vukasović, scenograf Andreja Rondović, lutke je izradila Marija Tavčar, dok je za scenski govor bila zadužena Ljiljana Mrkić Popović.

Povezana vest:  Novi tiraži knjiga domaćih autora

Predstava je premijerno izvedena 17. novembra prošle godine na Sceni „Raša Plaović“.

Nušićijada je tradicionalna kulturna manifestacija koja se bavi likom i delom velikog pisca i vizionara, najznačajnijeg srpskog komediografa, Branislava Nušića.

Foto: Promo Narodno pozorište u Beogradu