Zahvaljujući dugogodišnjoj uspešnoj saradnji Kulturnog centra Beograda i Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu, tokom oktobra i novembra prelepa galerija Italijanskog instituta otvoriće ponedeljkom vrata za koncerte mladih muzičara i već afirmisanih umetnika iz ciklusa Koncerti u Galeriji.

Na ovaj način Institut se potvrđuje kao centar pokretanja inicijativa i aktivnosti kulturne saradnje, otvoren ka gradu i beogradskoj publici, dajući veliki doprinos razvoju i raznolikosti kulturnog života srpske prestonice.

Tokom oktobra u galeriji Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu (Kneza Miloša 56) održaće se osam koncerata na kojima će se predstaviti između ostalog Aleksandra Radenković, Milica Sekulić, Ljubica Sekulić, Dragomir Bratić, Vuk Božilović, Anja Ovaskainen i Duo Leokampi.

Povezana vest:  Balerina iz Estonije Marija Seletskaja gostuje u NP

Posebnu pažnju skrenuli bismo vam na dva koncerta kamerne muzike:
Flautista Miloš Miketić, oboistkinja Nevena Majdevac i pijanistkinje Maša Babić zajednički rade na prezentaciji dela domaćih autora za trio, kao i kompozicija za različite kombinacije ova tri instrumenta. U ponedeljak, 10. oktobra u 20 sati izvešće između ostalih dela Dušana Radića, Petra Konjovića, Vladimira Tošića i Isidore Žebeljan. Realizaciju koncerta je podržao Sokoj.

Gudački kvartet Meraki čine violinistkinje Violeta Ćirić i Nada Šarković, violistkinja Ena Vaganek i violončelistkinja Magdalena Matić. Ansambl je osnovan 2020. godine i tokom dve godine koncertirao u Srbiji i inostranstvu. Nakon zapaženih koncerata u Kolarčevoj zadužbini, na festivalu Arlemm i novosadskom Festivalu kamerne muzike, nastupiće u Galeriji Italijanskog instituta 24. oktobra u 21 sat. Tom prilikom izvešće gudačke kvartete čuvenih kompozitora klasicizma – Jozefa Hajdna i Ludviga van Betovena.

Povezana vest:  „Wakatt“ zatvara 57. Bitef

•  Italijanski institut za kulturu, Kneza Miloša 56
PONEDELJAK, 10. OKTOBAR
20.00 – Vuk Božilović, klavir
program: Bah, Betoven, Rahmanjinov
21.00 – Miloš Miketić, flauta, Nevena Majdevac, oboa i Maša Babić, klavir
program: Despić, Milanković, Tošić, Žebeljan, Grgin…

PONEDELJAK, 24. OKTOBAR
20.00 – Anja Ovaskainen, violina i Uki Ovaskainen, klavir
program:
21.00 – Gudački kvartet Meraki
program: Hajdn, Betoven

Povezana vest:  Premijera "Mi-ši-ko i Mi-ši-san" u pozorištu "Pinokio"

PONEDELJAK, 31. OKTOBAR
20.00 – Milica Sekulić, klavir
program: Betoven, Rahmanjinov, Šubert
21.00 – Duo Leokampi – Ana Nikolić, flauta i Ružica Iva Stamenković, klavir
program: Debisi, Bah, Šuman, Jevtić

Više informacija o svim koncertima, sa detaljnim programima i biografijama muzičara: https://www.kcb.org.rs/category/muzicki-program/

Ulaz je besplatan na sve muzičke programe u organizaciji Kulturnog centra Beograda.