Kako izgleda kada mlado biće zapadne u kandže sekte i postoji li izlaz, otkriva nam Simonida Milojković u novom romanu „U zagrljaju princa tame“.

„Sekte, kultovi i manipulativni pojedinci ne nalaze se više po zabačenim kućama na obodima gradova. Taj horor je pred našim vratima“, otkriva nam Simonida. „I nije samo na pragu – sekte su ušle u naše domove! Žrtve se danas najčešće vrbuju preko društvenih mreža. Mobilni telefoni, tableti i kompjuteri nisu više samo sredstva komunikacije i informisanja. U rukama opasnih manipulatora ove korisne sprave postaju oruđe za vrbovanje žrtava i oružje za likvidaciju. Žrtve satanističkih sekti redovno dobijaju zadatak da izvrše ubistvo i samoubistvo. I žrtve onih sekti koje sebe ne smatraju satanističkim neretko počine samoubistvo usled psihičkog rastrojstva do kog dovodi ispiranje i programiranje mozga.“

Autorka bestselera „Ljubav u doba kokaina“ donosi nam zastrašujuću ljubavnu priču napisanu po istinitim događajima.

Povezana vest:  Novogodišnji satirikon 30. decembra na Kolarcu

Milica nije imala dobar odnos sa sestrom, roditelji su joj razvedeni. Polazak u srednju školu za nju je šansa za novi početak. Upoznaje ljubav, upoznaje Gorana, koji je tri godine stariji. On je uvodi u sektu.

Simonida je više od dve godine istraživala delovanje sekti i napisala autentičan roman koji nam otkriva neverovatne detalje koji su široj javnosti do sada bile nepoznate.

„Sin mog druga izvršio je samoubistvo. Imao je dvadeset dve godine kada je skočio sa devetog sprata. Trinaestogodišnja ćerka moje drugarice čak jedanaest puta pokušala je da se ubije: skokom sa simsa, rezanjem vena, trovanjem, bacanjem pod automobil i skokom iz kola u pokretu. Moja drugarica, pedesetak godina stara, obesila se u svom stanu. Četrnaestogodišnji sin moje koleginice sa fakulteta tri puta je pokušao sebi da oduzme život skokom sa terase. Dok sam bila na rekreaciji na trim-stazi u Banjičkoj šumi, na razdaljini od nekoliko desetina metara mladić od dvadeset sedam godina polio se benzinom i zapalio“, otkrila nam je Simonida i dodala da je „uzrok svih ovih tragedija isti – sekta. Žrtve sektnog delovanja su svuda oko nas. Žrtve nisu tamo neki ljudi. Ne. Žrtva je naš drug, rođak, komšija, kolega… Nakon svih ovih slučajeva koji su se dešavali u mom bliskom okruženju, a neki i pred očima, rešila sam da se upoznam sa sektama i napišem roman ’U zagrljaju princa tame’.“

Povezana vest:  Prvi koncertni klavir Kolarca ponovo u zadužbini zahvaljujući MK Group

Osim mladih satanista, jedna junakinja u romanu, Miličina maćeha, žrtva je Nju ejdža.

„Na osnovu iskustva u radu sa žrtvama, smatram je najopasnijom sektom današnjice. Prvo jer je najrasprostranjenija, drugo jer ima mnogo lica i – poslednje, ali najvažnije – na prvi pogled uopšte ne liči na sektu.“

Simonida skoro godinu dana volontira u Organizaciji za stabilizaciju mladih „Zid“, čiji je predsednik Dimitrije Pastuović, čovek koji duže od dvadeset godina spasava ljude iz sekti.

Povezana vest:  Premijera muzičkog i vizuelnog 3D spektakla u Beogradu

„Kao volonter često razgovaram sa ljudima koji su još u sekti i koje hrabrimo da izađu, ali i sa onima koji su uspeli da se spasu pa danas savetuju žrtve kako da izađu iz te sobe bez vrata i prozora.“

„U zagrljaju princa tame“ nastao je na osnovu ispovesti tih ljudi a cilj je da upozori na opasnost koja je poslednjih godina postala masovna.

Roman možete pronaći od petka 23. septembra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, na sajtu laguna.rs i na kioscima širom Srbije.