Nova Vulkan akcija do 17. novembra za ljubitelje domaćih pisaca! Kupovinom dve knjige iz akcijske ponude, jeftiniju dobijate za 1 dinar. Na sajtu vulkani.rs pronaći ćete remek-dela srpske književnosti, romane od književnoistorijskog značaja, kao i dela savremenih pisaca i hitove ovogodišnjeg Sajma knjiga.

Spisak knjiga na akciji možete pogledati putem LINKA. Iz raznovrsne ponude izdvajamo nekoliko naslova.

Godine koje je kao novinar i diplomata proveo u različitim gradovima širom sveta Dušan Miklja, najznačajniji putopisac u srpskoj književnosti, opisao je u svojoj novoj knjizi Gradovi kao sudbina. Važni istorijski događaji iz naše bliske prošlosti, portreti pojedinaca i naroda, i intimni život pisca jesu glavne uporišne tačke ove knjige. Kao što sam naslov nagoveštava – svi gradovi u kojima smo živeli predodređuju naš životni put.

Povezana vest:  Špijunska saga „Profesori smrti 2: Ruski protokoli“ u prodaji od 26. avgusta

Olivera Jovanović nas u svom novom romanu Uvek i samo tvoja navodi da preispitamo sopstveni odnos prema životu, neprestano sameravajući snagu ljubavi naspram onoga što nazivamo usudom ili sudbinom. Autorka nas superiornim pripovedačkim postupkom suočava sa činjenicom da je pojam ljubavi neodvojiv od pitanja smisla života. Zato je ovo, pre svega, priča o smislu.

Druga knjiga Seoba i danas predstavlja jedno od najznačajnijih dela Miloša Crnjanskog i srpske književnosti XX veka. Crnjanski je priču o seobi Srba iz Austrije u Rusiju ispričao prikazujući život četvorice braće Isakoviča. U ovoj knjizi sudbina naroda odrediće sudbinu pojedinca, pa tako i Pavla Isakoviča, koji je u svojim lutalaštvima nazirao na horizontu titravu svetlost Rusije, simbola lepšeg sveta i utehe.

Povezana vest:  Gostovanje maestra Jovana Kolundžije u Seulu

Priča u romanu Vakuumautorke Jovane Dišić, ispisana je tako da postaje priča svakog čitaoca, jer pokreće univerzalne teme traganja za identitetom, zaglavljenosti pojedinca u savremenom društvu u kojem je vrednosni sistem narušen i međuljudskih odnosa koji, čak i kada smo okruženi porodicom i prijateljima, ne otklanjaju osećaj usamljenosti.

Roman o poraženima pisca i istoričara Milana St. Protića govori o ključnim događajima koji su obeležili prošli vek i našu istorijsku prošlost. Ovo je pripovest o pobeđenima u građanskom ratu, o bivšima, pisana na osnovu mnoštva usmenih i zabeleženih svedočanstava učesnika i očevidaca, posmatrača i savremenika, analitičara i hroničara, i nemalog broja pisanih izvora. U isti mah, ovo je roman o Beogradu u jednom prohujalom trenutku, ali presudnom, sudbonosnom i kobnom.

Povezana vest:  Opera „Otelo” 27. oktobra direktno iz Metropolitena u bioskopima „Cineplexx“

Posetite sajt vulkani.rs i pronađite svoju priču!

 

NAPOMENE:

* Akcijom su obuhvaćena odabrana dela domaćih autora.

** Kupovinom dve knjige iz akcijske ponude putem sajta vulkani.rs jeftiniju dobijate za 1 dinar.