Pred čitaoce stiže novi roman Nadije Hašimi, autorke bestselera „Biser koji je slomio školjku“ i „Kad je mesec nisko“.
„Iskre nalik zvezdama“ su smela, prosvetljujuća, potresna priča puna nade o domu, Americi i Avganistanu, o tragediji i opstanku, ponovnom pronalasku i sećanju.

Nadahnuće za ovu priču autorki su bili ljudi koji širom sveta tragaju za mestom koje bi nazvali domom.

Povezana vest:  "Plavi zec" premijerno u pozorištu Boško Buha

Kabul, 1978. Ćerka ugledne porodice Sitara Zamani živi privilegovanim životom u uspešnoj kosmopolitskoj prestonici Avganistana. Pod vođstvom progresivnog predsednika Dauda Hana i Sitarinog voljenog oca, predsednikove desne ruke, budućnost zemlje je mnogo obećavala. Ali Aprilska revolucija, kratak i krvav događaj koji se završio državnim udarom, bila je kobna po brojne vladine službenike. Ubijena je cela Sitarina porodica. Samo je ona preživela.

Povezana vest:  Sutra počinje dečja manifestacija "Radost Evrope"

Njujork, 2008. Sitara živi u Americi pod izmenjenim imenom. Sada je Arjana Šepard, uspešan hirurg. U njenu ordinaciju ulazi čovek koga je mislila da nikada ponovo neće videti. To je Šir, vojnik koji ju je spasao, ali možda i ubio njenu porodicu. Taj susret u Arjani budi bes i želju za osvetom. U potrazi za istinom Arjana odlazi u Kabul – bojno polje između korumpirane vlade i talibana – kroz mračna sećanja na svet koji je volela i izgubila.

Povezana vest:  Virtuoz na violončelu Edgar Moro premijerno 23. novembra na Kolarc

Roman „Iskre nalik zvezdama“ možete pronaći od petka 25. novembra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.