Maestro Marčelo Motadeli iz Italije, aktuelni direktor Opere HNK u Zagrebu, koji u svojoj bogatoj biografiji ima zapažene nastupe, između ostalog, u Americi, Nemačkoj, Južnoafričkoj Republici, Italiji, prvi put će dirigovati u Srbiji 3. decembra od 20.00 u Sali Beogradske filharmonije, kada će se održati koncert “Britnove Iluminacije”, ciklus pesama Bendžamina Britna „Les illuminations“.

Povezana vest:  Uzbudljivi triler o poljoprivrednoj mafiji

Ovaj program je retka prilika  za publiku u Srbiji da čuje uživo delo Bendžamina Britna. Maestro Motadeli dirigovaće kamernim orkestrom Srpskog narodnog pozorišta, a kao solista nastupa sopran Marija Jelić.

Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni Beogradske filharmonije.

Koncert organizuje Centar beogradskih festivala – CEBEF u saradnji sa Srpskim narodnim pozorištem uz podršku Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu. Program se održava u okviru programske celine Atrium Sessions.

Povezana vest:  Mladi pozorišni reditelji u Domu kulture Studentski grad

Bendžamin Britn je engleski kompozitor, dirigent i pijanista, centralna figura britanske klasične muzike 20. veka, sa nizom radova, uključujući operu, vokalnu muziku, orkestarske i kamerne komade. Zanimljivo je da je od 1965. godine bio inostrani član Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU). Osim velikih opera za Englesku nacionalnu operu i Kovent Garden, pisao je „kamerne opere“ pogodne za izvođenje na manjim lokacijama. Bavio se pisanjem muzike za decu i amaterske izvođače, uključujući opere za decu.

Povezana vest:  Remek-delo Emila Zole "Nana" u prodaji od 17. avgusta

Foto: CEBEF promo