Autorka Heder Moris u novoj knjizi „Priče o nadi“ istražuje blagodeti pažljivog slušanja – veštine koju je primenila kada je upoznala Lalija Sokolova, tetovažera iz logora Aušvic-Birkenau i inspiraciju za svoj bestseler. Ta sposobnost navela je Lalija da joj poveri svoju priču, koju nam je prenela u romanima „Tetovažer iz Aušvica“ i „Cilkin put“.

Priče nas sve povezuju i podsećaju da uvek i za sve ima nade. Heder Moris u ovom inspirativnom priručniku za život predstavlja niz priča o izuzetnim ljudima koje je upoznala, kao i pouke koje te priče nose.

Povezana vest:  Drama "Prazan grad" Dukovskog premijerno u BDP-u

U knjizi podrobno saznajemo o autorkinom stvaralaštvu i značajnim životnim događajima. Ona nas upoznaje sa ljudima koji su je nadahnuli i čije intimne priče je ovekovečila u svojim romanima. Otkrivamo kako je ovladala umećem pažljivog slušanja – veštinom koju, kako veruje, možemo naučiti svi. Praktičnim savetima i mnoštvom primera autorka nas uči kako da budemo aktivni slušaoci, kako odabrati pitanja koja postavljamo sagovorniku, kako osluškivati i kako razumevati sagovornika, kako zadobiti poverenje sagovornika, kako se sluša istorija, kako čuti sebe.

Povezana vest:  Priče inspirisane Pekićem "Pre vremena čuda" u prodaji od 30. jula

„Priče o nadi“ Heder Moris možete naći u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.