Luis Rohas Markos je španski psihijatar koji od 1968. živi u SAD i radi kao profesor psihijatrije na Njujorškom univerzitetu i bavi se pretežno temama vezanim za psihofizičko blagostanje i osećanje sreće. „Optimizam i zdravlje: Šta nauka zna o blagotvornosti pozitivnog mišljenja“ je knjiga koju svi treba da pročitamo jer je u njoj prikazano svo ono što nauka potvrđeno zna o blagotvornosti pozitivnog mišljenja i njegovom uticaju na naše zdravlje.

Jedna od najvrednijih investicija koja traži malo ulaganja a donosi mnogo dobiti je da naučite da osećate i razmišljate pozitivno. Psihijatar Rohas Markos razmatra sve aspekte pozitivnog razmišljanja i opisuje dokazane strategije za promovisanje optimističnog, ali realnog raspoloženja. Autor istražuje razlike optimizma i pesimizma, ukazuje na trovače pozitivnog pogleda na svet, ali i podvlači uticaj koji optimizam ima na međuljudske odnose, zdravlje i posao. On ga ne shvata kao mentalnu ili intelektualnu vežbu već kao alat koji će vam pomoći da postignete svoje ciljeve, da se bolje povežete sa drugima, pobedite bolest i vodite srećan i zdrav život.

Povezana vest:  Trinaesta regionalna „Noć knjige" u petak, 18. decembar od 17.00 do 24.00

„Tokom godina, kako u životu tako i u svetu medicine, psihijatrije i narodnog zdravlja, nebrojeno puta sam se uverio da način na koji gledamo na situacije u koje nas život dovodi i na koji ih tumačimo ima ogroman uticaj na naša osećanja, odluke, postupke i sudove“, ističe dr Luis Rohas Markos i dodaje: „Da bismo uživali u zdravom i ispunjenom životu, nije dovoljno da lečimo boljke koje nas muče; podjednako je važno da upoznamo i jačamo povoljne vidove svoje prirode koji nam pomažu u motivaciji, prevazilaženju izazova i dostizanju ciljeva.“

Povezana vest:  Književne ekskluzive u Noći knjige!

Knjiga „Optimizam i zdravlje: Šta nauka zna o blagotvornosti pozitivnog mišljenja“ koja s naučne tačke gledišta pokazuje koliko optimistički pogled na svet utiče na naše zdravlje, bez pretenzija da poput gurua i koučera navodi na optimizam bez pokrića. Osim načina gledanja na svet, sastojaka optimizma i optimizma na delu, dobijamo i svojevrsno uputstvo za izbegavanje trovača optimizma i oblikovanje našeg pogleda na život.

Povezana vest:  "Čekamo sneg" nova slikovnica Jasminke Petrović

Knjigu možete pronaći od ponedeljka 16. januara u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.