Na izložbi će biti predstavljeni radovi Marka Vučkovića koji pomoću simbolike ritma nastoji da pokaže ponavljanje iskustva u životu jedne osobe – sa usponima i padovima, ali i stalnim kretanjem napred

Izložba „Oblik, misao, smisao“ umetnika Marka Vučkovića biće otvorena u petak, 24. marta, u 19 sati, u izložbenom prostoru KvArt BW, na drugom spratu Galerije.

Povezana vest:  X JUBILARNI SOMUS - SOMBORSKE MUZIČKE SVEČANOSTI

Na izložbi će biti prikazane skulpture i reljefi koji su rezultat umetnikovog istraživanja forme i simbolike. Vučković inspiraciju nalazi u prirodi i svakodnevici, a potom stvara asocijativne oblike koji se oslanjaju na tradicionalno shvatanje skulpture, donoseći nove ideje i novo viđenje ovog medija.

Marko Vučković je rođen u Kruševcu 1992. godine. Diplomirao je i završio master studije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Član je ULUS-a od 2020. godine. Realizovao je dve mermerne skulpture velikog formata u Srpskom poslovnom klubu „Privrednik“ u Beogradu 2022. godine. Izlagao je na brojnim grupnim izložbama i dobitnik je nekoliko nagrada.

Povezana vest:  Interdisciplinarno predstavljanje Medijane u Narodnom muzeju

Njegovi radovi biće predstavljeni u okviru izložbe „Oblik, misao, smisao“ koju organizuju Galerija ŠTAB i umetnička inicijativa KvArt BW, a kontinuiranom podrškom ovakvih manifestacija kompanija Belgrade Waterfront se trudi da obogati kulturnu ponudu prestonice.

Izložba će biti otvorena do 3. aprila, a radno vreme galerije KvArt BW je svakog dana od 11 do 19 časova. Ulaz na izložbu je slobodan.

Povezana vest:  NOVA MIKSER POZORIŠNA PLATFORMA